RC-135U casus uçağı korkutucu bir yan rüzgarda iniş yaptı

casus-ucak-yan-ruzgar

7 Eylül 2021’de, RC-135U Combat Sent elektronik istihbarat toplama uçağı, İngiltere’deki RAF Mildenhall’a korkutucu bir yan rüzgar iniş yaptı. RC-135, casus uçağının Rusya’nın Kaliningrad dış bölgesinde bir görevden dönmüştü .

Video RC-135U’yu RAF Mildenhall’daki Runway 28’e yengeç bir yaklaşım ve inişte gösteriyor. Daha sonra, sol kanadı aniden son derece endişe verici bir şekilde dalarak, motorlar piste değer gibi oluyor.

C-135 ailesinin önemli bir kısmı , RC-135’ler de dahil olmak üzere, CFM56 yüksek baypaslı turbofan motorlarıyla yeniden tasarlandı. Bu motorlar, uçağın performansını ve güvenilirliğini büyük ölçüde iyileştirirken, motorlar öncekilerden çok daha alçakta asılı olduğundan, uçağı iniş sırasında yatış açılarına daha duyarlı hale getirdi.

Bir KC-135 pilotu, inişte sadece birkaç derece yatışla sınırlı olduklarını, daha fazlasının çok istenmeyen ve tehlikeli bir olay olan pod strike’a (nacelle strike) neden olabileceğini söyledi. Sonuç olarak, kanattan alçak bir iniş, yan rüzgarı düzeltmek için doğru bir seçenek değildir.

RC-135’in kuzeni olan KC-135 için yan rüzgar sınırı 25 knot’tur.

Exit mobile version