Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı Üzerine Yayın Yasağı Kararı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısı Üzerine Yayın Yasağı Kararı

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), medyada yayın yasağı kararı aldığını açıkladı. Saldırı sırasında meydana gelen üç patlama ve ardından duyulan silah sesleri, güvenlik güçlerinin olay yerine sevk edilmesine ve personelin sığınaklara yönlendirilmesine neden oldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının bir terör eylemi olduğunu duyurarak, olayda şehit ve yaralıların bulunduğunu belirtti. TUSAŞ’ın, yerli ve milli savunma sanayi projelerinde kritik bir öneme sahip olduğu bilinirken, saldırının arka planı hakkında yapılan incelemeler devam ediyor.

RTÜK Başkanı’ndan Uyarılar ve Yasağın Gerekçeleri

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, medyanın bu tür durumlarda sorumluluk taşıdığını vurguladı. Şahin, “Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğu bellidir. Vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir,” dedi.

Yayıncıları resmi bilgiler dışında kaynaklardan gelen bilgileri paylaşmamaları konusunda uyaran Şahin, aksi takdirde “gerekli müeyyideler” ile karşılaşacaklarının altını çizdi.

Yayın Yasağına Uymayanlara Ağır Yaptırımlar

Şahin, ikinci bir açıklamada, saldırının ardından ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alındığını ifade etti. “Yerli ve milli savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında yapılan bu yasak, özellikle sosyal medya kaynaklı ve teyit edilmemiş bilgilere karşı bir önlem olarak alınmıştır,” diye ekledi.

Yayın yasağına uymayan yayıncılar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı uyarısında bulunan RTÜK, medyada yalnızca resmi makamların yaptığı açıklamaların yer alması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version