Qatar Airways, Boeing 777 ile 'hayalet uçuşlar' gerçekleştiriyor

Qatar Airways, Boeing 777 ile ‘hayalet uçuşlar’ gerçekleştiriyor

Qatar Airways’in Avustralya’daki büyük havalimanlarına uçuş sayısındaki kısıtlamaları aşmak için Melbourne ve Adelaide arasında neredeyse boş yolcu uçakları işlettiği bildirildi.

The Guardian’ın haberine göre bu ‘hayalet uçuşlarda’ bazen hiç yolcu bile bulunmuyor.

Qatar Airways, Avustralya’ya fazladan uçuş yapmasına izin veren bir boşluktan yararlanmak için her gün Melbourne ve Adelaide arasında neredeyse boş ve bazen de tamamen boş büyük yolcu uçakları uçuruyor.

Katar hükümetine ait havayolu şirketi şu anda Avustralya’nın dört büyük havalimanına (Melbourne, Sydney, Brisbane ve Perth) haftada 28 sefer düzenlemekle sınırlı ve Doha’dan bu şehirlerin her birine günde bir kez dönüş uçuşu gerçekleştirebiliyor.

Bununla birlikte, mevcut ikili anlaşma kapsamında, Katar’ın büyük olmayan havalimanlarına kaç sefer düzenleyebileceği konusunda herhangi bir sınırlama bulunmuyor.

Kasım 2022’de Qatar Airways, Doha ile Melbourne arasında günlük, aktarmasız uçuş başlattı, ancak Adelaide Avustralya’daki varış ve kalkış limanı olarak kaydedildi.

Melbourne ve Adelaide arasında 354 koltuklu Boeing 777-300 uçurarak, havayolunun mevcut ikili anlaşma kapsamında işletmesine izin verilen büyük havalimanlarına haftalık 28 hizmeti aşmadığı anlamına geliyor.

Ancak, Avustralya’nın havacılık yasaları uyarınca havayolunun Melbourne ve Adelaide arasındaki bacakta yerli yolculara bilet satmasına izin verilmiyor. Havayolu yalnızca, Qatar Airways’in Adelaide ve Doha arasında gerçekleştirdiği günlük aktarmasız uçuş yerine iki ayaklı rotayı seçen Doha’ya rezervasyon yaptırmış az sayıdaki uluslararası yolcuyu taşıyabiliyor.

Guardian’ın hükümet uçuş verilerini analiz ettiği ve uçuşlar hakkında bilgi sahibi kaynakların da teyit ettiği üzere, 354 koltuklu uçaktaki yolcu sayısı, Melbourne’den Adelaide’ye giden QR988 seferinin gece aktarmalı ayağında ortalama tek haneli rakamlarda seyrediyor. Bu uçuşta bazen hiç yolcu taşınmıyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir