Qatar A350 uçaklarında erken boya bozulmasının çatlak oluşturduğunu ileri sürüyor

Qatar-A350-uçaklarında-erken-boya-bozulmasının-çatlak-oluşturduğunu-ileri-sürüyor

Airbus, Qatar Airways’in ülkenin havacılık düzenleyicisinin emriyle 16 uçağını yere indirmek zorunda bıraktığı A350 uçağıyla ilgili uçuşa elverişlilik endişelerinin yersiz olduğunu söyledi. Airbus, uçakların boya kalitesi konusunda hava yolu ile başlayan bir anlaşmazlığı çözmek için hala çalışıyor.

Uçaklar Ağustos ayında yere indirildi. Ancak hem Airbus hem de Avrupa hava güvenliği ajansı EASA, uçakların uçmaması için hiçbir neden olmadığını söylüyor. Başka hiçbir A350 operatörü benzer sorunlar tespit etmedi veya uçaklarından herhangi birini yere indirmeye karar vermedi.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, Airbus’ın bazı A350 uçaklarında erken boya bozulmasına neden olan şeyin (Paint Spat) temel nedenini hala bulamadığını söyledi. Havayolu, sorun çözülene kadar başka A350’leri teslim almayı reddetti.

Al Baker , Boston’daki Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği yıllık genel toplantısının oturum aralarında yaptığı konuşmada , “Gövdenin yıldırımdan korunmasında bozulmaya yol açan boyayla ilgili bir sorun ve kompozitte görülen çatlaklar var” dedi.

Al Baker, “Ayrıca, sahip oldukları sorun için hem düzenleyicimiz hem de havayolu tarafından kabul edilebilir bir çözüm bulunmadıkça hiçbir uçağı teslim almayacağımızı çok net bir şekilde belirtmemiz gerekiyordu.” diye devam etti.

Aynı etkinlikte, Al Baker’ın uçağın uçuşa elverişliliği konusundaki endişelerini reddeden Airbus CEO’su Guilluame Faury de vardı. Faury, uçakların yere indirilmesi için bir neden olmadığını, ancak Airbus’ın dostane bir çözüm için Qatar Airways ile çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Exit mobile version