Pratt & Whitney Motor Sorunları Devam Ediyor. 50 Uçak Yere İndirildi

50-Uçak-Yere-İndirildi

Küresel tedarik zinciri zorlukları Pratt & Whitney motorlarıyla çalışan uçakların operasyonlarını etkilemeye devam ediyor.

Küresel tedarik zincirinde yaşanan zorluklar Pratt & Whitney (P&W) motorlarıyla çalışan uçakların operasyonlarını etkilemeye devam ediyor. Hintli havayolu şirketleri IndiGo ve Go First’ün 50’den fazla uçağı yere indirildi. Sorunun her bir havayolu şirketinin yaklaşık 25 uçağını etkilediği öğrenildi.

P&W tedarik zinciri sorunlarıyla mücadele ediyor

IndiGo, hizmette olan 300’den fazla uçağıyla Hintli havayolları arasında en büyük filolardan birine sahip. Hintli düşük maliyetli havayolu, öncelikle Airbus tarafından üretilen bir uçak filosu işletmekte. A320ceo uçakları, P&W’yi de içeren bir konsorsiyum tarafından monte edilen IAE V2500 motorlarını kullanmakta.

Havayolu şirketi tarafından uçurulan bazı A320neo ve A321neo uçakları da P&W motorları, yani PW1100G-JM tarafından desteklenmektedir.

Edinilen bilgiye göre şu anda sadece A320neo ailesi uçaklar yere indirilmiş durumda.

Go First (eski adıyla GoAir), 54 adet A320neo ve 5 adet A320-200 olmak üzere Airbus A320 ailesi uçaklardan oluşan bir filo işleten Hintli bir düşük maliyetli havayolu şirketi her iki uçak tipi de P&W motorları, yani PW1100G-JM ve PW6000 serileri tarafından desteklenmekte.

Etkilenen uçakların sayısı teyit edilirse, bu Go First filosunun yarısının motor sorunları nedeniyle şu anda yere indirildiği anlamına gelecektir.

Farnborough Airshow’da konuyla ilgili bir açıklama yapan P&W Yönetim Kurulu Başkanı Shane Eddy;

“Şu anda içinde bulunduğumuz durumdan kesinlikle memnun değiliz. İster OEM tarafında olsun isterse uçmayı bekleyen filo olsun, müşterilerimizi strese sokmaktan mutlu değiliz.” dedi.

Exit mobile version