Pratt & Whitney, Hindistan’a yatırım yapacak

Pratt & Whitney,

Havacılık ve uzay üreticisi Pratt & Whitney (PW), Hindistan’da bir bakım, onarım ve revizyon (MRO) tesisinin kurulması da dahil olmak üzere önemli yatırım planlarını açıkladı. Bu hamle, devam eden motor sorunlarına ve Hindistan’ın havacılık düzenleme kurumu olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (DGCA) baskısına yanıt olarak geldi.

PW’nin Hindistan’daki Başkanı ve Ülke Başkanı Ashmita Sethi, PW’nin Airbus A320neo uçakları için ürettiği yeni nesil motorların güvenilirliğine ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde bu planları açıkladı. Bu uçaklar IndiGo ve şu anda feshedilmiş olan GoAir gibi havayolları tarafından kullanılıyor. Bu motorlarla ilgili olarak son beş-altı yıldır, öncelikle “toz metal kontaminasyonu” nedeniyle kalıcı sorunlar rapor edilmektedir. Bu sorun motor bileşenlerinin çatlamasına ve önemli sayıda uçağın yere indirilmesine neden olmuştur.

Şu anda IndiGo’nun yedek motor bekleyen yaklaşık 50 uçağı var ve havayolu gelecek yıl bunlara daha fazlasının katılacağını tahmin ediyor. GoAir’in tasfiyesi kısmen bu motor sorunlarına bağlandı.

PW bu sorunu çözmek için 2023 ve 2026 yılları arasında 600 ila 700 motorun kontrolleri için “hızlandırılmış sökümler” planlıyor. Bu eylemin sorunu hafifletmesi bekleniyor ancak bu süre zarfında yere indirilen uçak sayısında artışa yol açabilir.

SHGM, PW’ye bu kalıcı sorunlara yanıt olarak “gözle görülür bir iyileşme” göstermesi için baskı yapıyor. Önerilen MRO tesisi, motor bakım ve onarımı için yerel kaynaklar sağlayarak bu iyileştirme planının kritik bir parçası olarak görülüyor. Bu adımın, yere indirilen uçakların tekrar hizmete alınması sürecini hızlandırması ve ücretleri tırmandırma tehdidi oluşturan kapasite sıkışıklığını bir miktar hafifletmesi bekleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Exit mobile version