Prag, Emirates Uçuşlarının 11. Yılını Kutluyor

emirates

Bu hafta Prag Havalimanı, Emirates’in Çek başkentinden ilk uçuşunun bu ay 11. yılını kutladığını gururla duyurdu. Dubai merkezli taşıyıcı, Temmuz 2010’da burada faaliyete geçmesinden bu yana Avrupa Birliği’nin 13. büyük şehri için değerli bir havayolu olduğunu kanıtladı.

Orta Doğulu taşıyıcı Prag’a uçmaya başladığından beri, şehire ve şehirden 2,5 milyondan fazla yolcu taşıdı. Bu süre zarfında havaalanında 8.000 Emirates kalkış ve iniş gerçekleştirildi.

Emirates, bu başarı söz konusu olduğunda Prag Havaalanı kadar gururludur. Havayolu, uçuşların başlangıcından bu yana Dubai üzerinden Prag’a ve Dubai üzerinden Orta Doğu, Afrika ve Asya’daki sayısız varış noktasına yolcuları bağladı.

Emirates, yıllar boyunca Prag hizmetlerine olan takdirini göstermiştir. Emirates’in Çek Cumhuriyeti ülke müdürü Bořivoj Trejbal, rota hakkında şunları paylaştı.

“İlk uçuşumuzdan bu yana talep artmaya devam etti ve Çeklerin Emirates havayollarıyla seyahat deneyimlerine değer verdiğini kanıtladı. Piyasanın, Emirates’in sunduğu seçenekleri takdir edeceğinden eminim ”

Artan talebi karşılamak için Temmuz 2018’de operasyonlar büyütüldü. Böylece, Emirates’in Boeing 777-300ER’leri günde iki kez konuşlandırılarak yaklaşık 720 koltuk sağlandı.

Son birkaç yılda rotada geniş gövdeli operasyonlara başladıktan sonra, yüksek ölçekli operasyonlar şüphesiz küresel sağlık krizinden etkilendi. Bununla birlikte, Prag, küresel çekiciliği nedeniyle önümüzdeki yıllarda Emirates’in planlarında kalacaktır.

Exit mobile version