PLAZA SENDİKACILIĞI… THY’NİN “SÜPER” SESSİZLİĞİ…

PLAZA SENDİKACILIĞI... THY'NİN "SÜPER" SESSİZLİĞİ...

Değerli okurlar, THY ile Hava İş sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri nihayet başlıyor. 9 Ocak 2024 günü THY VIP salonundaki toplantıya Hava İş, üyelerini de davet etti. Bakalım havanda su dövme seansları ne kadar sürecek? Toplantı tamam da, üyeler ne istiyor bilen var mı? Üyelerin önceliği nedir, soran var mı?

Bu kritik süreçte sendikaya gidip derdimi anlatayım, merak ettiklerimi sorayım derseniz, 40 yıllık yerinde bulamayacaksınız sendikanızı. Kapı duvar ve camda “Taşındık”  yazısı karşılayacak sizi. Çünkü sendikanız deprem riski nedeniyle Yenibosna’daki Vizyon Park Plaza’ya taşınmış. Yani Plaza sendikacılığına başlamış Hava İş…

 İyi de, bu sendikacılar sizden topladıkları milyonlarca aidat ile 15 Mart 2018’de Arnavutköy’de yeni genel merkez binasının temelini atmamışlar mıydı? Hatta Türk İş başkanı Ergün Atalay’a kurdela kestirip 1 yıl içinde inşaatın biteceğini ve hizmete gireceğini açıklamamışlar mıydı? Eee Niye bitirmediniz 5 yılda inşaatı? Şimdi plazaya dünyanın parasını kira olarak ödemeyi nasıl açıklayacaksınız? O paralar size miras mı kaldı? Milletin gözünden kan geliyor o paraları kazanmak için ama işçi maaşını bile görmeden siz yüzde bir buçuğuna el koyuyorsunuz. Nasıl olsa hesap soran yok. Dikensiz gül bahçesi.

Haaa klasik meydan okuma cümlesi ile “veremeyeceğimiz hesap yoktur” diyorsanız şu soruları bir zahmet cevaplayın.

– 1 yılda biteceği açıklanan Genel merkez binası 5 yıldır niçin tamamlanamadı? İnşaata bugüne kadar kaç para harcandı? Müteahhidi ve mimarı kim? Başlangıçta Sözleşme yaptınız mı? 4 sene geciken inşaat için müteahhide ceza kestiniz mi?

– Vizyon Plazaya aylık kaç para kira vereceksiniz? Bu mekan için peşin kira- depozit ve komisyoncu parası olarak ne kadar ödeme yaptınız?

– Vizyon plazadaki ofisler için ne kadar tadilat ve dekorasyon harcaması yaptınız ?

Gördüğünüz gibi sorular basit ! istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz…

Biz cevaplar beklerken bir yandan da gözümüz kulağımız 9 Ocak’taki toplantıda olacak. Sayın sendikamız bu toplantının çok yorucu geçeceğini düşünüyor herhalde. Baksanıza hemen ertesi gün Abant’ta  İş Sağlığı ve Güvenliği seminerine gidecekler. Öyle günübirlik de değil tam 3 gün sürecek. Sendikanın yıllardır geleneksel(!) hale getirdiği bu seminerlere katılmayan kalmuş mıdır bilmiyorum. Neyse dert etmeyelim,  bu seminerlere katılmayan kalmadığı zaman da sendikamız yeni bir seminer konusu bulur ve paraları o otele ödemeye devam eder.

İşte bu nedenle Arnavutköy’deki genel merkez kompleksinden çok umutluydum ! Yaklaşık 4500 metrekare üzerine kurulacak veya kurulmuş olması gereken kompleksde konferans salonu da olacaktı. Böylece sayın sendikamız seminerleri burada yaptığında paralar kasada kalacaktı. Neyse hayırlısı ile bir bitsin de inşaat, o zaman görürüz…

THY’NİN “SÜPER” SESSİZLİĞİ…

Geçtiğimiz günlerin en önemli olayı Riyad’da oynanacağı duyurulan Süper Kupa finalinin iptal edilmesi idi. Bu toprakları önderlik ettiği kuvayi milliye ile, emperyalistlerin ve işgalcilerin elinden söküp alarak bağımsızlığına kavuşturan sonra da Türkiye Cumhuriyetini kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, savaş baronları dışında aklı başında hiç kimsenin karşı çıkamayacağı veciz bir ifadesi maç öncesi sorun oldu. Yetmedi, Suudlar Atatürk fotoğrafının yer aldığı formalara da izin vermedi. İki büyük kulübümüz de haklı bir tepki göstererek maça çıkmadı.  Ancak sonrasında tam bir karmaşa yaşanmaya başladı. Tüm Türkiye, Arabistan’dan gelen çok farklı bilgilerle adeta ambale oldu. Özellikle, takımlarımızı taşıyacak uçakların kalkışına izin verilmediği bilgisi saatlerce tekrarlandı. Böyle bir durumda bakacağınız ilk yer neresidir? Operasyonu yapacak THY’nin resmi sitesi ve diğer iletişim kanalları. Yahu insan bir tane duyuru yapmaz mı? “Uçak park pozisyonunda, yolcularımız aldık, şu saatte kalkacağız, uçağımız kalktı” falan denilmez mi? Demek ki denilmezmiş. Milyonlarca insan ve taraftarlar ekran başında bilgi almaya çalışırken bayrak taşıyıcı milli havayolumuzdan ne bir ses çıktı ne de nefes? Pes doğrusu pes…

Exit mobile version