PİST IŞIKLARININ KAPATILMASI KAZAYA DAVETİYE ÇIKARDI

NTSB-Ulusal Taşımacılık ve Emniyet Dairesi nihai raporunu açıkladı.
Southwest Airlines’a ait Boeing 737 tipi uçak 2015 yılında Nashville Uluslararası Havaalanı’na normal bir iniş yapmış, kendisine ait kapıya gitmek üzere taxiway’de iken pist ışıkları kapanmıştı.
Uçuş ekibi, ışıkların kesilmesi ve terminal ışıklarında parlama oluşmasıyla taksi yolunu bulmakta güçlük çektiğini rapor etmişti. Yaşanan olay sırasında; pisti kaybeden uçak bir drenaj hendeğine girmişti. Kaza sırasında uçakta 133 yolcu ve 5 ekip vardı. Uçak büyük ölçüde hasar görürken, 9 kişi muhtelif yerlerinden yaralandı.
Yaşanan olayla hava durumunun hiçbir ilgisi olmadığı da raporda belirtildi.
Rapora göre, kabin ekibi yolcuları oturtmaya çalıştı ancak kokpit ve uçuş ekibi ile temasa geçemedi. Sonuçta, tahliyeleri başlatmaya karar verdi.
Olaydan sadece 30 dakika önce, taksi yolu ışıkları “rutin” olarak kapatılmıştı.
Nashville Havaalanı sözcüsü Shannon Sumrall haber kanalına yaptığı açıklamada; Havaalanı otoritesi çalışanlarının havaalanı ışıklarını kontrol etmediğini doğruladı. Federal Havacılık İdaresi bu kişilerin kontrol altında tutulduğunu bildirdi.
Son olarak NTSB, uçuş ekibinin kendisine tahsis edilmiş kapıya erken dönüşte bulunduğunu ve taksi yolu aydınlatmasının, sorumlu kontrolör tarafından yanlışlıkla kapatıldığını bildirdi.
 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ trrr









Exit mobile version