Piper PA-32 uçağında motor gücü kaybı düşmesine neden oldu

Piper-PA-32-uçağında-motor-gücü-kaybı-düşmesine-neden-oldu

 

Havacılık gözlemcisi tarafından yapılan bir araştırma, Avustralya’nın en işlek havalimanlarından birinin yakınında bir pilotun ciddi şekilde yaralanmasına neden olan hafif bir uçak kazasının motor gücü kaybından kaynaklandığını tespit etti.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu (ATSB), yakıt akışındaki önemli bir azalmanın, bir Piper PA-32 uçağının geçen yıl Haziran ayında Moorabbin Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra güç kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Uçak, yerden yaklaşık 500 fit yüksekliğe alçalmaya başladı, ağaçları tıraşladı ve zorunlu iniş yaptığında yere çarptı.

53 yaşındaki pilot, başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Uçak kâl edildi.

Yakıt akışının azalmasına neyin sebep olduğu belli değil. Uçuş kayıtları ve tanık raporları, motora güç sağlamak için bir tankta yeterli yakıt olduğunu gösteriyor.

ATSB Ulaşım Güvenliği Direktörü Stuart Macleod, “Bu kaza, pilotların düşük seviyede motor gücü kaybı ve uçağın süzülme kabiliyeti dahilinde birkaç uygun zorunlu iniş alanı ile karşı karşıya kaldıklarında karşılaştıkları zorlukları vurgulamaktadır” dedi.

“Pilotlara, stres altındaki zihinsel iş yükünü azaltan ve her zaman uçağın kontrolünü elinde tutan ileriye dönük planlama yoluyla güç kaybının etkilerini en iyi şekilde azaltabileceklerini bir kez daha teyit ediyor.”

Exit mobile version