Piper Malibu tipi küçük uçak Kuzey Buz Denizi'ne çakıldı

Piper Malibu tipi küçük uçak Kuzey Buz Denizi’ne çakıldı

İki Alman pilot Toronto’dan Grönland’a yapacağı uçuş, Atlantik’in ortasında trajik bir kazayla sonuçlandı. 29 Temmuz Pazartesi günü, Piper Malibu tipi (D-EOSE tescilli) küçük uçak, Grönland’ın Narsarsuaq kasabasına doğru giderken Kuzey Buz Denizi’ne çakıldı.

Pilotlar, Almanya saatiyle 12.17’de Grönland’daki Nuuk Uçuş Bilgi Merkezi’ne acil yardım çağrısı olan bir “Mayday” mesajı gönderdi. Kısa bir süre sonra uçak radardan kayboldu. Danimarka Donanması’na bağlı Arktisk Kommando, olayın bildiriminin ardından hızla harekete geçti.

Arktisk Kommando’nun Facebook üzerinden paylaştığı bilgilere göre, o sırada havada bulunan “Challenger” uçağının mürettebatı, Piper Malibu’nun yerini hızla belirledi ve uçağın varış noktasından oldukça uzak olmayan bir bölgede dört derece denize çakıldığını gözlemledi.

Uçakta bulunan şişme bir can salı, pilotların hayatını kurtardı. Pilotlar, Grönland’ın Qaqortoq kasabasının batısında denize başarılı bir acil iniş yaptıktan sonra can salını kullanarak yardım çağrısında bulundular.

Askeri Gemi ve Kurtarma Operasyonları

Kaza bölgesine en yakın askeri gemi “Triton”, hızla hareket ederek kazazedeleri kurtarma operasyonuna başladı. Sadece 30 dakika içinde geminin lastik botundaki ekip, pilotları güvenli bir şekilde kurtarmayı başardı.

Flightradar24.de web sitesindeki uçuş verilerine göre, Piper Malibu ilk olarak 27 Temmuz’da Toronto’dan havalanmıştı. Arktisk Kommando’nun açıklamasına göre, uçağın düşüşüne ilişkin detaylı soruşturma başlatıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir