Pilotun Eski Cumhurbaşkanının Kuzeni Olduğu Açıklandı

Yetkililer, kazanın olası nedeni hakkında üç kuvvetli ihtimali değerlendiriyor: mekanik arıza, çarpışma anındaki hava durumu ve insan faktörü.

Yetkililer, Yılbaşı arifesinde yaşanan ve 10 ABD’li turist ve 2 Kosta Rika mürettebatının hayatını kaybettiği uçak kazasının sebebini soruştururken, eski Kosta Rika Başkanı Laura Chinchilla’nın kuzeninin de uçakta ölenler arasında olduğunu açıkladı.
Chinchilla sosyal medyada ilk duygusunu “Aile kutlamıza ölüm karıştı” diye paylaştı. “Sevgili kuzenimiz Guanacaste’deki yanan uçak mürettebatının parçası olarak öldü. Çocuklarına ve kardeşlerine güç, arkasında kalanlara huzur diliyorum. Kalplerimizde kalacaksın, sevgili #JuanManuelRetana. ”


Uçağın pilotunun Eski Kosta Rika Başkanı Laura Chinchilla’nın kuzeni olduğu bildirildi.

Kosta Rika sivil havacılık müdürünün yaklaşık 15.000 uçuş deneyimine sahip olduğunu söylediği 52 yaşındaki pilot Renata, 14 yıldan uzun süre yerel havayolu Sansa için çalıştıktan sonra, geçtiğimiz Kasım ayında Nature Air için çalışmaya başlamıştı.

Yerel hava yolu şirketi Nature Air ise, yetkili makamlar olay hakkında bir açıklama yapıncaya kadar olası sebepleri tartışmayacaklarını belirtti.

Kosta Rika sivil havacılık müdürü Cubillo, yolcuların cesetlerine ulaşmadan önce yaptığı basın toplantısında, mürettebatın bölgedeki güçlü rüzgarlarda manevra yapmak zorunda kaldıklarını, rüzgarın uçağı Tambor’a dönmeye zorladığını ve havanın iyileşmesini beklediklerini söyledi. Cubillo, sivil havacılık soruşturma uzmanlarının bölgeyi değerlendirmek ve uçuş koşullarını belirlemek için olay yerinde olduklarını da sözlerine ekledi. Sivil havacılık Müdürlüğü, bu konunun tamamlanmasıyla ilgili ayrıntılı bilgi içeren bir raporun yanısıra uçuşun son anlarını gören insanlarla yapılan görüşmeleri içeren bir analiz yayınlayacağını duyurdu.
 

Exit mobile version