PİLOTLAR İÇİN YAYIMLANAN GENELGE MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Güney Kore’de mahkeme, Asiana Havayolları’nın pilotlarının sakal bırakmasını yasaklayan genelgesinin yasal olmadığına hükmetti.
Yonhap ajansının haberine göre, Asiana Havayolları, sakal bıraktığı gerekçesiyle bir ay uçuş yapmasına izin verilmeyen pilot için yerel bir işçi komisyonu tarafından talep edilen tazminata ilişkin kararı mahkemeye götürdü.
Seul Yüksek Mahkemesi, havayollarının işçi komisyonunun kararına karşı açtığı davayı reddetti.
Mahkemeden yapılan açıklamada pilotların sakal bırakmasını yasaklamanın anayasayı ihlal etmek anlamına geldiğine dikkat çekildi.
Adı açıklanmayan pilot, bir daha sakal bırakmayacağına söz verdikten sonra 2014’de görevine geri dönmüş, 2015’te de konuyu işçi komisyonuna taşımıştı. Pilot, yabancı pilotların sakal bırakmasına izin verildiğini, yerel pilotlara aynı iznin verilmemesinin adil olmadığını ileri sürmüştü.
Havayolları yetkilileri, yabancı pilotlara diğer ülkelerin kültürlerine ve geleneklerine saygı göstermek için sakal bırakma izni verildiğini savunmuştu.
Davayı gören Seul İdari Mahkemesi, 2016’da uçuş operatörlerinin çalışanlarının dış görüşüne müdahale edebileceğine hükmederek Asiana Havayolları lehine karar vermişti. Dava daha sonra Yüksek Mahkemeye taşınmıştı.
 

Exit mobile version