Pilot uçuş sırasında bilincini kaybedince uçak İran’a acil iniş yaptı

pilot-rahatsızlandı

İsrail ordusu, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçen Perşembe günü İran’a acil iniş yapmak zorunda kalan bir uçakta bir kadın İsrail askerin olduğunu açıkladı.

Uçağın pilotunun bilincini kaybetmesi, uçağın acil iniş yapmasına neden oldu. Uçak daha sonra, İsrail’li asker herhangi bir zorlukla karşılaşmadan yoluna devam etti.

Ailesini ziyaret ettikten sonra İsrail’e dönüş yolunda olan yalnız bir kadın askerdi.

İran medyası Perşembe günü, Özbekistan’ın Taşkent kentinden Dubai’ye uçan bir Fly Dubai uçağının pilotun bilincini kaybetmesinin ardından Şiraz Havalimanı’na acil iniş yaptığını bildirdi. Uçaktan indirilerek terminale alınan yolcular, yeni pilotların bulunmasının ardından yaklaşık 11 saat sonra Dubai’ye doğru yola çıktı.

IRNA’ya göre İran Sivil Havacılık Teşkilatı, bunun “ciddi bir olay” olduğunu ve İran ile BAE’nin olayla ilgili ortak bir soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Olay, Mossad’ın ülkeye bir ajan sokmak için acil iniş yapmasıyla başlayan diziye benzetildi.  Dizide, İran güçleri tarafından uçakta sorguya çekilen ancak salıvermeyi ve güvenli bir şekilde ülkeyi terk etmeyi başaran iki İsrailli var.

Exit mobile version