PİLOT SIKINTISINDA İŞSİZ PİLOTLARDAN NEDEN YARARLANILMIYOR?

Ülkemizde mevcut durumda ve gelecekte yaşanması kesin olan pilot açığı için pilot okulları ve THY çalışmalar sürdürürken tarafımıza gelen bu mail şaşırtıcı. THY ve özel şirketlerimizin,işsiz pilotlara bir kez daha çağrı yaparak yeniden değerlendirilmelerinde, fayda gördüğümüzden,tarafımıza iletilen bu mektubu ilgili şirketlerin bilgilendirilmeleri için aynen yayınlıyoruz. Pilot sıkıntısı çekilirken, ne idiğü belli olmayan yabancı pilotlara kucak açılmışken, kendi evlatlarımız olan yerli  işsiz pilotlar, bir kez daha değerlendirilmeyi hak etmiyor mu dersiniz?
Sefa Bey merhaba.
Öncelikle rahatsız ettiğim için kusura bakmayın ama piyasada lisans almış hatta tip eğitimi almış açıkta bir çok pilot varken pilot açığı hakkında yapılan haberlerle ilgili size yazıyorum ve benimle birlikte benim durumumda olan arkadaşlarımın durumlarını da yayınlamanızı talep ediyorum. Eminim daha öncesinde de bu konular hakkında mesajlar almışsınızdır. Ama sizden ricam durumumuza daha çok yer vermeniz. Burada anlatacaklarım size duygu sömürüsü olsun diye değil neler yaşayarak bu işi yapmaya çalıştığımız ve nerede olduğumuz. Ben kabin memuru olarak çalışırken pilotaj eğitimine başladım, kabin de çalışırken uçuş okulunu tamamladım. Sonrasında TK’ya başvurdum ama yabancı pilotlardan istenmeyen DLR sınavına tek modülden takıldım, cezamın dolmasını beklerken Pegasus Hava Yollarında tip eğitimine kabul edildim ve eğitime başladım. Bu sırada Rus uçağı vuruldu ve bizim mezuniyetimiz krizin patladığı döneme denk geldi. Ben ve bir çok arkadaşımı uçuşların az olmasından dolayı ya çeşitli nedenlerle değişik aşamalarda fail ettiler ya da istihdam fazlalığı gerekçe gösterilerek sözleşme yapıldı. THY nin tekrar sürecine dahil olduğum zaman 15 Temmuz olayı gerçekleşti ve alımlar durdulurdu 1 sene bekletildik. Alım açıldığında kurul mülakatına kadar geldim ama oradan elendim. 6 aylık cezam dolduktan sonra tekrar başvurdum ve kurula yeniden girdim. 5 hafta sonucun gelmesini bekledim. Genel kanı olarak bilindiği gibi bu süreçte cevap gelmesi uzun sürüyorsa sonucun olduğunu düşündüm fakat 5 hafta sonra olumsuz cevap geldi. Bu yaşadığım süreçte küçük şirketlerde bildiğiniz üzere işe girmek için sağlam referanslarınız olması gerekiyor ya da fazla uçuş saatti. İkisi de sizde yoksa iş bulmak mucizeye dönüşüyor. Konuyla ilgili olarak Talpa’yla da görüştük ama sonuç alamadık. Buraya yazmadığım daha bir çok sonuçsuz kalmış ve suratıma kapanmış kapı var fakat vaktinizi almak istemediğim için uzun uzun yazmıyorum. Sizden ricam bizim durumumuzda olan pilotlarında sorunlarını dile getirmeniz. Gerekirse bir çalıştay yapılmasına önderlik etmeniz.
Sektörün küçük olmasından ve bu şekilde adımın duyulup zor olan şartların daha da zorlaşmasından çekindiğim için samimiyetinize sığınarak ismimin de gizli kalmasını rica ediyorum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Exit mobile version