Pilot Hatasıyla AJET Uçağı Yanlış Pistte İndi! Soruşturma Başlatıldı

Pilot Hatasıyla AJET Uçağı Yanlış Pistte İndi! Soruşturma Başlatıldı

Ankara’dan Ercan’a sefer yapan AJET’e ait VF555 sefer numaralı Airbus A320 tipi uçağın, yanlış piste iniş yapmasıyla ilgili olay büyük endişeye neden oldu. Uçak, planlanan iniş sırasında ’11R’ pisti yerine ’11L’ pistine indi. Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi, uçağın yanlış pistte olduğunu fark ederek inişi pas geçmesi için uyarıda bulundu, ancak uçak bu uyarıya rağmen ’11L’ pistine inişini tamamladı.

Olay sırasında uçağın yaklaşık 50-60 feet yükseklikteyken pas geçme uyarısı aldığı belirtildi. Pilotun bu uyarıya rağmen inişe devam etmesi, olayın pilot hatasıyla gerçekleştiği düşüncesini güçlendirdi.

Soruşturma başlatıldı ve olayın detayları inceleniyor. Uçakta herhangi bir yaralanma veya maddi hasar olmadığı bildirilirken, olayın havacılık güvenliği açısından önemli bir olay olduğu vurgulanıyor. Soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli önlemlerin alınması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 4 ay önce

    Bende a jetleri yolculuk yaptım pilotu ve personeli mükemmeldi evimde gibi uçtum bu anlatilana göre asla pilot hatası yok a jeton basinda talihsiz bireyler dönüyor arastililmaya muhtaç bence pilotları mükemmel
    Emine cakmak

    Cevapla
  2. 4 ay önce

    50 ftteyken 5 saniye sonra inersin bunun tepki süresi var, hemen algı yapıp pilotu suçlamayın.

    Cevapla
  3. 4 ay önce

    sanki biIinmiyor.100 kere yazıIdı çızıIdi oIayın oIması bekIendi ihaIede kaptana kaIdı.

    Cevapla
  4. 4 ay önce

    Çok geçmiş olsun

    Cevapla