Pilot Hatası: Teknisyenin Bacakları Uçak Altında Kaldı

Pilot Hatası: Teknisyenin Bacakları Uçak Altında Kaldı

Rusya’nın Koltsovo Havalimanı’nda meydana gelen şok edici bir kazada, Ural Havayolları’na ait Airbus A320 uçağının kalkış hazırlığı sırasında teknisyen Rail Khasanov’un bacakları ezildi. Güvenlik kameralarına yansıyan korkunç görüntülerde, taksiye başlayan uçağın iniş takımları Khasanov’un bacağının üzerinden geçti ve talihsiz teknisyen yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Khasanov, kazayı mucizevi bir şekilde hayatta kalarak atlattı. Bacağı kalçasından kesilmek zorunda kalan teknisyen, kazayı şu sözlerle anlattı: “Büyük bir tekerleğin bacaklarımın üzerinden geçtiğini hissettim. Kemiklerimin patladığını duyabiliyordum. Şok nedeniyle ilk başta acı hissetmedim, ama bilincim hep yerindeydi.”

Kazanın ardından doktorlar, Khasanov’u tıbbi komaya alarak acil amputasyon gerçekleştirdi. Beş gün sonra bilincini yeniden kazanan Khasanov, yaşadığı bu trajik olaya rağmen hayata olumlu bir bakış sergileyerek espriyle “Uyandığımda burası cennet değildi ama yaşıyordum ve konuşabiliyordum” dedi.

Kazanın soruşturmasında, pilotun hatalı olduğu tespit edilerek teknisyene tazminat ödenmesine karar verildi. 16.000 £ tutarında bir anlaşma yapılırken, Khasanov protez bacak ile hayata yeniden adapte olma sürecine girdi. Ural Havayolları’nda çalışmaya devam eden Khasanov, uçakları kalkışa hazırlamayı düşünmese de şirketin kendisine yeni bir iş bulacağını söyledi.

Exit mobile version