featured

PIA’nın bir uçağı daha 5 tonluk yardımla Türkiye’ye ulaştı

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Pazar günü, Pakistan’ın 7.8 büyüklüğündeki depremin yol açtığı geniş çaplı yıkımla karşı karşıya kalan kardeş ülke halkına ve hükümetine yardım etme yönündeki samimi çabaları doğrultusunda Türkiye’ye beş tonluk bir yardım sevkiyatı daha gerçekleştirdi.

PIA sözcüsü Abdullah Hafeez Khan yaptığı basın açıklamasında, “Ulusal bayrak taşıyıcı, 51 kişilik bir kurtarma ekibini havadan taşımanın yanı sıra şimdiye kadar yaklaşık 72 ton yardım malzemesi taşıdı” dedi.

PIA’nın Türkiye’nin Adana ve İstanbul şehirleri ile Suriye’nin başkenti Şam’a toplu olarak altı tarifeli ve iki özel charter uçuş gerçekleştirdi.

“Yardım uçuşları Lahor ve İslamabad’dan Boeing-777 uçakları tarafından gerçekleştiriliyor” diyen sözcü, PIA’nın Pakistan hükümeti adına yardım faaliyetlerine aktif olarak katıldığını da sözlerine ekledi.

Ulusal Afet Yönetimi Kurumu’nun (NDMA) Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen bölgelere çok sayıda çadır ve battaniye gönderildiğini sözlere ekleyen PIA sözcüsü Abdullah Hafeez Khan ayrıca PIA yönetiminin Türk Hava Yolları’na ve ilgili makamlara bu zor zamanlarda mümkün olan her türlü yardımı ve operasyonel desteği sağlayacağını garanti ettiğini bildirdi.

Ulusal bayrak taşıyıcısının ayrıca Pakistan’ın Türkiye’deki büyükelçiliğine, vatandaşlarının depremden etkilenen bölgelerden anavatanlarına geri getirilmesi de dahil olmak üzere tam destek verildiğini bildirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir