PIA uçucu ekiplerine uçuş görevinde oruç tutmamalarını istedi

pıa-pilot

Pakistan International Airlines (PIA), pilotlarından ve kabin ekibinden uçarken oruç tutmamalarını istedi. Bildirim Ramazan ayından önce geldi ve uçuş operasyonları sırasında oruç tutmanın neden tehlikeli olabileceğini ve güvenlik riski oluşturabileceğini açıkladı.

Pakistanlı medya Dawn’a göre, PIA bu hafta Ramazan öncesinde pilotlarına ve uçuş görevlilerine bir güvenlik uyarısı yayınladı. Uyarı, dehidratasyon, yavaşlayan refleksler, düşük dayanıklılık ve yanlış yargılama gibi bilinen oruç tutma sonuçlarına atıfta bulunarak, uçuş sırasında oruç tutmaya karşı mürettebatı uyardı.

Hem pilotların hem de kabin ekibinin uçarken herhangi bir olası güvenlik sorunu için dikkatli ve tetikte olması gerektiği düşünüldüğünde, oruç tutmak buna engel olabilir. PIA bu riskleri “önemli” olarak tanımlar ve bu nedenle mürettebattan uçuş görevinde oruç tutmamalarını ister.

PIA’nın bildirimi :

“Oruçlu uçmanın normal olduğu algılansa da, risk unsuru önemli ve güvenlik payı minimumdur. Birden fazla karmaşıklığın olduğu bir acil durumda, yanlış ve gecikmiş eylemler, bozulmuş muhakeme ve ehliyetsizlik nedeniyle ciddi sonuçlara yol açabilir… Oruç tutarken, normal rutinden bir değişikliğe geçmek gerekebilir. Bu nedenle, oruç tutarken uçmak, uçuş görevi sırasında oruç tutmanın tanımlanmış gevşemeleri olduğu için sadece dini nedenlerle sınırlı olmayabilir. “

Mürettebattan oruç tutmamaları istenirken, aynı durum yolcular için geçerli değil. Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi, artan vakalar nedeniyle uygulamaya konulan iç hat uçuşlarında yemek servisi yasağını geçici olarak kaldırdı. Havayolları artık yolcular için iftar yemeği sunabilecek.

Ancak, fiziksel teması önlemek için, yolcunun yemeği check-in sırasında teslim edilecek.  Maske zorunluluğu yalnızca yolcular yemek yerken kaldırılacak, yemek öncesi ve sonrasında maske takılması mecburi olacak.

Uçuş görevi sırasında oruç tutmanın olası güvenlik riskleri düşünüldüğünde Pakistan International’ın kararı mantıklı. Aslında PIA, bu politikayı uygulayan tek havayolu olmayacak ve birçok Orta Doğulu havayolu şirketi, mürettebatı için de aynısını yapacaktır.

Exit mobile version