PIA uçağı Oslo Havalimanı’na acil iniş yaptı

PIA

Pakistan Uluslararası Havayolları’nın (PIA) Toronto’ya giden uçağı, yolcularından birinin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyması üzerine Norveç’in Oslo Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Karaçi’nin Jinnah Uluslararası Havalimanından kalkan PK-783 sefer sayılı PIA uçağı Toronto’ya doğru yol alırken Syed Javed isimli bir yolcu andiden fenalaştı. Uçakta bulunan üç doktor hasta yolcuya tıbbi müdahalede bulundu ancak tansiyonu düşmeye devam ettiği için bir sonuç alınamadı.

Ancak doktorların ortak tavsiyesinin ardından kaptan pilot uçakta acil durum ilan etti ve Oslo Havalimanı yetkililerinden acil tıbbi iniş için izin istedi. Pilot uçağın yanına bir ambulans isteyerek hastayı hastaneye nakledindi.

Bir PIA sözcüsü, tıbbi acil durum ve diğer ilgili sorunlar nedeniyle uçağın dört saatlik bir gecikmeden sonra Toronto’ya yolculuğuna devam ettiğini söyledi. Sözcü, PIA uçağının Toronto’dan İslamabad’a dönüş uçuşunun gece sokağa çıkma yasağı nedeniyle 13 saat gecikmeli olarak gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Exit mobile version