PIA A320 motor arızası yolcu sayısını 180’den 6’ya düşürdü

PIA-A320-motor-arızası-yolcu-sayısını-180'den-6'ya-düşürdü

180 yolcu ve 6 personelle İslamabad’dan Karaçi’ye PK-301 sefer sayılı iç hat uçuşunu gerçekleştiren AP-BLB tescil isimli PIA Pakistan Uluslararası Havayolları’nın Airbus A320-200 uçağı, İslamabad kalkışını takiben tırmanırken mürettebat yaklaşık 4000 fitte tırmanışı durdurdu.

Motorla (CFM56) ilgili sorunlar nedeniyle uçak, kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra İslamabad’a döndü. Uçak taxi yaparak aprona park etti.

Teknisyenler motor üzerinde çalışırken yolcular uçakta tutuldu. Teknisyenler sorunun çözüldüğünü rapor edince uçak taxiye başladı ancak, motordan gelen olağan dışı sesler üzerin tekrar geriye döndü. Teknisyenler motor üzerinde ikinci kez çalıştılar ve yine sorunu çözüldüğünü rapor ettiler. Taxiye başlayan uçak motordan gelen olağandışı ses nedeniyle üçüncü kalkış girişimi de olumsuzlukla sonuçlandı.

Taxiden son dönüşte yolcular uçaktan inmek için ısrar ettiler ve 6 yolcu hariç tümü uçaktan ayrıldı. Teknisyenler sonunda motor sorununu çözmeyi başardılar ve uçak 6 ekip ve 6 yolcusu ile sonunda 7,5 saatlik bir gecikmeyle Karaçi’ye ulaştı.

Exit mobile version