Peki Şimdi Ne Olacak? Atlaszedelerin Mağduriyetini Kim Giderecek?

İDRİS-ELMAS

Sevgili Okurlar,

Atlasjet İflası ile ilgili son iki-üç ayda meydana gelen gelişmeleri ve önümüzdeki dönemde olabilecekleri anlatmaya çalışacağım. AirlineHaber olarak Atlasglobal İflasını ve Dava Sürecini çok yakından izledik ve tüm gelişmeleri hızlı ve detaylı bir şekilde sizlere duyurmaya çalıştık.

Azap Kurulu Toplandı ve Üyelerini Bilgilendirdi

Geçen hafta bilgisini verdiğimiz üzere, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 17 Haziran 2021 günü yapılan duruşmada, itirazlara rağmen, iflası kabul etti ve yeni bir süreci başlatmış oldu. Bunun hemen akabinde, AZAP Platformu, sürecin başından beri destek olan HAVA-SEN Sendikasında Kurul Toplantısı yaparak, gelinen son durumu değerlendirdi ve detaylı bilgilendirmeyi AZAP Üyelerine duyurdu. Bu bilgilendirme ile ilgili özeti ve ana başlıkları aşağıda bulabilirsiniz.

AZAP Platformu Kurul Toplantısı – 21 Haziran 2021 – Alınan Kararlar:

Kıymetli Eski Atlasglobal Çalışanları,

17 Haziran 2021 günü Bakırköy 3 ncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Atlasjet Havacılık A.Ş.’nin iflasını kabul etti. Bugün, 21 Haziran 2021 günü Saat 10:00’da Hava-Sen Sendikasında yapılan AZAP Kurul Toplantısında, İlgili yetkililer ve AZAP Kurulu Üyeleri ile birlikte durum değerlendirilmesi yapıldı ve sürecin aşağıdaki şekilde yönetilmesi kararlaştırıldı.

Atlasglobal İflasının Mahkeme tarafından kabulünden sonraki Süreç Yönetimi:

İstinaf Mahkemesine İtiraz Başvurusunda Öne Çıkarılacak Konular

  • 2 (İki) Aylık süre içerisinde İstinaf Mahkemesine İtiraz Dilekçesi verilecek.

  • İflas başvurusundan sonra 3 farklı bilanço verilmesi ve mahkemece kabul edilen bilançonun dava başladıktan sonra değiştirilip sunulan bilançonun dikkate alınmış olması.

  • Hileli İflas ile ilgili bulgu ve belgelerin tekrar sunulması.

İflas Masasının Kurulması ve İflas Masasına Temsilci ile Katılım Sağlanması

Tazminatların alınması ve hak talep edilebilmesi için iflas masasına herkesin alacak kaydı yaptırması gerektiği, bu gerekli süre içerisinde alacak kaydı yaptırmayanlar tazminat talepleri için ekstra bir dava açması gerekecektir.

  • Mahkemenin Kararı ile İflas Masası Kurulmuş oldu.

  • Alacak Kaydı için talep yazısı (Dilekçe) hazırlanacak ve İflas Masasına teslim edilecek. Bu konuda teslim tarihi ve yeri bildirilecek.

  • İflas Dosya Numarası Paylaşılacak.

  • Alacağını almak isteyen alacak kaydı yaptırması gerekiyor.

1 nci Alacaklılar Toplantısı Yapılacak – Temsilci Seçilmesi

Alacak kaydı yaptıranların daha sonra bildirilecek tarihte 1. Alacaklar toplantısında iflas masasına temsilci belirlemek için oy kullanmaları gerekmektedir.

Ücret Garanti Fonu (İŞKUR)

Mahkemenin İflas Kararı vermesi ile maaş alacaklarımız için Ücret Garanti Fonuna başvurma zamanı gelmiş oldu.

İŞKUR’a Teslim Edilecek Gerekli Belgeler:

  • Ücret Garanti Fonu Talep Dilekçesi (Paylaşılacak)

  • Mahkeme İflas Kararı (Paylaşılacak)

  • Nüfus Kimlik Belgesi Fotokopisi

  • İşçi Alacak Belgesi (İflas Masası Onaylı)

  • İflastan önce bir yıl Atlasjet’te çalışmış olmak gerekiyor.

Konu ile ilgili bilgiler geldikçe AZAP Telegram Grubu üzerinden gerekli paylaşım ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Mahkemenin vermiş olduğu kararı bir üst mahkemede itiraz ederek, iflasın Hileli İflas olduğunu tescil edilinceye kadar ve bu konuda ceza davasının da açılması çalışmalarına devam edeceğimizi açık ve net olarak ifade ediyoruz.

AZAP Platformu olarak, tüm emeklerimizin karşılığı alınıncaya kadar hak arayışımız devam edecektir.

AZAP – Atlas Zedeler Adalet Platformu Yönetimi

Mükemmel Kurgulanmış İflas Oyunu

Daha önceki yazılarımda açıkladığım üzere, Atlasjet Havacılık A.Ş. Sahibi Ali Murat Ersoy’un dünya genelinde yaşanacak pandemiye uygun olarak hazırlanmış İFLAS Oyunu, mükemmel bir zamanlama ile oynandı ve iflas başvurusundan 16 ay sonra Mahkemenin İflas kararı ile kılçıksız bir şekilde mahkeme nezdinde iflas durumu gerçekleşmiş oldu.

İflas Masası Kuruldu – Alacak Kayıtları Başlıyor

Şimdi tüm alacaklılar oyunun devam eden senaryosunda kayıplarını tahsil etmeye çalışacaklar. İflas Masası bu noktada, Atlasjet şirketine ait mal varlıkları ve iştirak şirketlerine ait her türlü maddi ve manevi kıymetleri paraya çevirmek suretiyle, borçların ödenmesini temin edecek. Bu hemen bir iki ayda olacak bir durum değil. 2021 yılı içinde sürecin devam edeceğini söyleyebiliriz.

AFA – Atlantik Uçuş Okuluna Ne Olacak?

Burada en önemli husus, kamuya açıklanmış bir değişiklik yok ise, Ticaret Sicil Gazetesi kayıtları göre AFA Şirketinin %51 hissesinin Atlasjet A.Ş.’ne ait olması nedeniyle, bu şirketin envanterinde bulunan maddi varlıklar, uçuş eğitimi yapılan uçaklar, şirket bünyesindeki bina ve araçların hisse oranında satışı ve nakde dönüştürülerek borçların ödenmesi yönünde bir çalışma başlayacaktır.

Hissedar Adı

Pay Adedi

Pay Tutarı (TL)

Pay Yüzdesi

Atlasjet Havacılık A.Ş.

13,971,750,000.00

2,116,500TL

51

Yunus Havacılık Ltd.Şti.

1,988,079,293.00

2,033,500TL

49

Toplam

15,959,829,293.00

4,150,000TL

100

Bu konu ile ilgili gelişmelere haber veya köşe yazısı olarak paylaşmaya devam etmek suretiyle tarihe not düşüyoruz. Konu ile ilgili tüm detaylar ve tarihçeyi AZAP Web Sitesinde bulabilirsiniz.

2021 yılının ortasına doğru gelirken, dünya genelinde ve ülkemizde aşılamanın başarılı olmasını ümit ediyor ve havacılığın eski seviyelerine dönmesini diliyorum.

Hepinize, sağlıklı günler diliyorum.

Yazar: İdris Elmas

Exit mobile version