Pegasus Hava Yolları’nın, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi kapsamında toplanan Değerlendirme Kurulu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 270 başvuru arasından desteklenecek 10 toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikri seçti.
Pegasus Hava Yolları’nın, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin ilk başvuru dönemi 270 başvuruyla sona erdi. 18-29 yaş aralığındaki gençlerin Türkiye içindeki toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini desteklemek amacıyla geliştirilen proje kapsamında www.yarinlaraucuyoruz.com internet sitesi üzerinden alınan başvuruların teknik değerlendirmesi yapıldıktan sonra, desteklenecek ilk 10 proje fikri Yarınlara Uçuyoruz Projesi Değerlendirme Kurulu tarafından belirlendi. 2019 yılının Şubat ayına kadar hayata geçirilecek 10 proje kapsamında; 45 genç bir şehirden başka bir şehre seyahat ederek toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini gerçekleştirecek.
Rakamlarla “Yarınlara Uçuyoruz”
Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin ilk başvuru süreci kapsamında; 45’i sivil toplum kuruluşları ve 225’i gençlik gruplarından olmak üzere toplam 270 proje fikri başvurusu alındı. Başvurular Türkiye’nin 41 farklı ilinden gerçekleştirildi. 394 kadın ve 344 erkek olmak üzere toplamda 738 genç; toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirleriyle projeye başvuru yaptı.
İzmir, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Antalya olmak üzere 46 farklı ilde proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençler; ağırlıklı olarak eğitim, çevre kirliliği, ayni yardım, kültür-sanat, sağlık, kültürel miras, engelli hakları, hayvan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında fikirlerle projeye başvurdu. Yapılan proje fikri başvurularının hedef kitleleri ise çocuklar, gençler, kadınlar, engelli bireyler, yaşlılar ve mülteciler oldu.
Mehmet T. Nane: “Güzel ülkemizin dört bir yanından başvuru aldık!”
Projenin ilk başvuru süreciyle ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “’Genç fikirlere destek şart’ diyerek başladığımız sosyal sorumluluk projemizin ilk başvuru döneminde toplam 270 başvuru almak bizi çok mutlu etti. Ankara’dan Bitlis’e, Bursa’dan Kayseri’ye, güzel ülkemizin dört bir yanından başvuru aldık. Gençlerin kişisel gelişimlerine ve enerjilerini toplumsal faydaya dönüştürmelerine katkıda bulunmak hedefiyle değerli iş ortaklarımızla yürüttüğümüz bu proje kapsamında çok faydalı fikirler hayata geçirilecek. Gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz.” dedi.
Sivil Toplum için Destek Vakfı Mütevelli Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyesi Kerim Paker, hibe programı için “Bugüne kadar vermiş olduğumuz fon destekleri ile birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nu destekledik. Bu projede ise gençlerin toplumsal fayda sağlayacak hareketlilik projelerine destek olmak için yola çıktık ve ilk dönem birçok farklı alanda başvuru görmek bizi heyecanlandırdı. Gençlerin sosyal sorumluluk projelerine olan ilgisi, bizim geleceğe daha da umutlu bakmamızı sağlıyor. Projeyi hayata geçirdiğimiz ortaklarımıza ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Beyazova ise proje hakkında “TOG, hayata geçirdiği bütün projelerde gençleri odağına alıyor ve gençlerin girişimci ruhunu desteklemeyi hedefliyor. Gençlere inanan, gençliğin gücüne yatırım yapan kurumlarla iş birliği yapmak da dolayısıyla bizi her zaman çok heyecanlandırıyor. Bu proje kapsamında da gençlerden pek çok farklı alanda ve çok farklı temalarda sosyal sorumluluk projesi fikri başvurusu aldık. Gençlerden gelen fikirlerin tamamı oldukça yaratıcı ve keyifliydi. Pegasus Hava Yolları ve Sivil Toplum için Destek Vakfı’na da bu gençlere inandıkları için çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane’nin de aralarında bulunduğu Proje Değerlendirme Kurulu; Sivil Toplum için Destek Vakfı Mütevelli Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyesi Kerim Paker, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Beyazova, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler olmak üzere 6 üyeden oluşuyor.
Yarınlara Uçuyoruz projesi kapsamında, ilk başvuru döneminde 10 ve ikinci başvuru döneminde 10 olmak üzere toplam 20 proje fikri desteklenecek. İkinci başvuru dönemi, 2019 yılının Ocak ayında başlayacak. www.yarinlaraucuyoruz.com internet sitesi ve sosyal medya kanallarından takip edilebilir.
Desteklenecek Proje Fikirleri:
1- Barış Köpüğü |
2- Bir Uçtan Bir Uca – Yazdan Kışa |
3- Çer Çöp De Bizle Uçsun |
4- Daha Eşit Yarınlar İçin Uçuyoruz / İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği (İyader) |
5- Gençlerle Çatışma Çözümleme / Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği – Şiddetsizlik Merkezi |
6- İlmek İlmek |
7- Müzik Aracılığıyla Eşit Haklar / Mehmet Selim Baki Barış İçin Müzik Vakfı |
8- Quidditch ile Uçuyoruz! |
9- Sen Yeter ki Gülmek İste |
10- Çubuk Kraker’in Yolculuğu / Anlatan Eller Derneği |