Pegasus, Sürdürülebilir Havacılık Hedeflerini ATP GreenX ile Güçlendiriyor

Pegasus, Sürdürülebilir Havacılık Hedeflerini ATP GreenX ile Güçlendiriyor

Pegasus Hava Yolları, ATP GreenX’in blockchain teknolojisiyle güçlendirilmiş dijital ticaret platformunda sunduğu yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarıyla sürdürülebilir havacılık hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu platform aracılığıyla yeşil enerji sertifikalarına erişim sağlayan Pegasus, yeşil enerji kullanımını ve sera gazı dengeleme işlemlerini tercih ettiği sertifikasyon standartlarında belgeleyerek sürdürülebilir havacılık alanındaki hedeflerini somut verilerle destekleyecek.

ATP GreenX’in dijital pazar yeri, gerçek zamanlı veri erişimi ve yüksek güvenlik standartları sunarak, yenilenebilir enerji ve karbon sertifikalarının alınıp satılmasını sağlıyor. Platformun sunduğu yenilikçi teknolojiler ve blockchain kullanımı, yeşil enerji sertifikalarının ticaretini kolaylaştırarak şeffaflık ve güvenilirlik sağlıyor. Platform aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin ve elde edilen karbon kredilerinin gerçek zamanlı olarak takip edilmesini ve doğrulanmasını sağlıyor.

ATP CEO’su Ümit Cinali, platform üzerinde sundukları yeşil enerji sertifikaları aracılığıyla yenilenebilir enerjinin benimsenmesini teşvik etmenin ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atmalarının çok değerli olduğunu belirtti. Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk ise küresel sera gazı emisyonlarını azaltmanın yasal bir zorunluluk ve kurumsal bir taahhüt olduğunu vurgulayarak, bu tür güvenilir, şeffaf ve tarafları bir araya getiren platformların varlığının önemli olduğunu ifade etti.

Exit mobile version