Pegasus, Plovdiv’de alkışlar ve su takıyla karşılandı

p1

Pegasus Havayolları’nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan ilk uçağı  Filibe (Plovdiv) Havalimanı’nda alkışlar ve su takı ile karşılandı.

Düzenli rotadaki ilk uçuş Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Nikolay Naydenov ve Filibe Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov tarafından karşılandı.

Zdravko Dimitrov açıklamasında; Pegasus Havayolları’nın uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı’na inecek ve insanlara İstanbul’a hızlı ve rahat ulaşım ve dünyanın çeşitli noktalarına bağlanma fırsatı sunacak. Naydenov, uçuşların Boeing 737 ve Airbus 320 uçaklarıyla Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştirileceğini söyledi.

Bilet fiyatları tek yön 29 Avro’dan başlıyor.

Bakan yardımcısı, Plovdiv havaalanının Türkiye’ye ilk tarifeli hava seferini başlatmasının, ulaşım bağlantısının geliştirilmesine yönelik ortak çalışmaların bir sonucu ve iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bir teyidi olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul’a ucuz, hızlı ve rahat ulaşımdan faydalanacak olan bölge sakinleri ve tüm ülke için büyük fırsatlar yaratıyor.

“Geçen yıl Filibe (Plovdiv) Havalimanı 230.000 yolcu ile şimdiye kadarki en yüksek yolcu sayısına ulaştı. Yeni güzergahla birlikte yolcu sayısının artmasını bekliyoruz ve bu olumlu eğilimi sürdürmek için gerekli koşulları yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı, yeni tarifeli hatlar ve doğrudan charter uçuşları açmak ve mevcut varış noktalarının sayısını arttırmak için diğer havayolu şirketleriyle görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi. Nikolay Naydenov, “Yeni hatların açılması Plovdiv bölgesinin Avrupa ve Asya ile ulaşım bağlantılarını önemli ölçüde geliştirecek, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak ve turizm sektörü üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır” dedi.

İstanbul uçuşu, Bulgaristan’dan Türkiye’deki deprem mağdurlarına insani yardım ulaştıracak.

Plovdiv Havalimanı haftada 18 uçuş gerçekleştiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Doichin Angelov Ocak ayında yaptığı açıklamada, havalimanının 2023 yılına Ryanair ve Wizzair’in İngiltere ve Almanya’ya düzenli uçuşlarının yanı sıra Jet2’nin Belfast’tan, SunExpress ve Freebird’ün Antalya’dan charter seferleriyle başladığını söyledi.

Exit mobile version