Pegasus Havayolları Krakow'un Balice Havalimanı seferlerine başladı

Pegasus Havayolları Krakow’un Balice Havalimanı seferlerine başladı

Pegasus Havayolları Krakow’un Balice Havalimanı, su takı ve hatıra pastasıyla ile karşılandı.

Ankara – Krakow – Ankara bağlantılı Pegasus Havayolları. Bu, Malopolska başkentinin İstanbul ve Antalya’dan sonra bu yaz sezonunda Türkiye’ye üçüncü doğrudan bağlantısı.

Krakow Havalimanı CEO’su Radoslaw Wloszek yaptığı açıklamada;

Krakow ve Ankara arasındaki uçuşlar Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştirilecek. “Ankara, Krakow Havalimanı rota haritasındaki bir başka Türk şehri ve 2023 Yaz sezonu için memnuniyetle karşıladığımız bir başka yeni taşıyıcı.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ fot 6 768x576 1

“Krakow Havalimanı’nda Türkiye’den gelen turistlerin sayısının giderek arttığını görüyoruz. Onlar için Krakow ve Malopolska, aileleriyle birlikte vakit geçirmek ve bölgemizin eşsiz hazinelerini keşfetmek için harika bir yer. Türkiye’nin başkenti önemli bir ticaret ve sanayi merkezi olduğu için Ankara bağlantısının da ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmemizi sağlayacağını umuyorum.” dedi.

Bu yaz sezonunda Krakow, Star Alliance ortaklığının bir parçası olarak Nisan ayının sonundan bu yana LOT Polish Airlines ve Türk Hava Yolları tarafından ortaklaşa işletilen bir İstanbul bağlantısına sahip oldu. Mayıs ayının başından bu yana, SunExpress havayolu şirketi tarafından işletilen bir bağlantı sayesinde Malopolska’nın başkentinden Antalya havalimanına uçmak da mümkün.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ fot 1 1068x801 1

Krakow-Balice Uluslararası Havalimanı, hizmet verdiği yolcu sayısı bakımından Polonya’daki ikinci havalimanı ve en büyük bölgesel havalimanıdır. 2022 yılında yaklaşık 7,4 milyon yolcuya hizmet vererek havalimanı tarihindeki en yüksek ikinci rakama ulaşmıştı.. Salgın öncesi 2019’da 8,4 milyon yolcuyla rekor kırılmıştı.

Mevcut yaz tarifesinde, Krakow havalimanından faaliyet gösteren taşıyıcılar 33 ülkede 107 şehre 144 bağlantı sunuyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Kaptanlar kardeş mi?

    Cevapla