Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen’den Bratislava’ya İlk Direkt Uçuşları Başlattı

Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen'den Bratislava'ya İlk Direkt Uçuşları Başlattı

Pegasus Havayolları, 15 Mayıs’tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen’den Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya (BTS) yeni uluslararası seferlere başlayarak bu rotayı ilk kez hayata geçirdi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (ISG), yeni rotalarla Avrupa’ya seyahat deneyimini çeşitlendiriyor. ISG’nin iş ortaklarından Pegasus Havayolları, 15 Mayıs’tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen’den Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya (BTS) yeni uluslararası seferlere başladı.

Pegasus Havayolları’nın bu yeni rotası, 2024 yılında Zagreb, Sfenks, Aktau, Sofya ve Kişinev’den sonra başlattığı altıncı yeni uluslararası hattı oldu. İstanbul Sabiha Gökçen ile Bratislava arasında çarşamba ve pazar günleri olmak üzere haftada iki kez uçuş yapılacak.

Bu yeni hattın, Sabiha Gökçen’e yılın geri kalanında ek olarak 23 bin uluslararası yolcu getirmesi bekleniyor. Böylece Sabiha Gökçen, 53 ülkede 40 iç hat ve 122 dış hat noktasına hizmet verir hale gelirken genel olarak 162 destinasyona güçlü şekilde bağlanacak. Havalimanı, 2024’ün ilk aylarından itibaren yolcu sayısını düzenli olarak artırmaya devam ediyor.

ISG İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Serhat Soğukpınar, turizm sezonunun başında açılan bu yeni hat ile İstanbul’u Avrupa’nın köklü şehirlerinden biri olan Bratislava’ya direkt uçuşla bağladıklarını belirtti. Soğukpınar ayrıca, hem İstanbul’dan Bratislava’ya hem de Bratislava’dan İstanbul’a seyahat edecek olan misafirlere konfor ve kolaylık sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Exit mobile version