Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Güliz Öztürk Lizbon’daki Dünya Havacılık Festivali’nde temel görüşlerini paylaştı

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Güliz Öztürk Lizbon'daki Dünya Havacılık Festivali'nde temel görüşlerini paylaştı

Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Hava Yolları’nın CEO’su Güliz Öztürk ve üst düzey yönetim ekibi, 27-28 Eylül 2023 tarihlerinde FIL – Lizbon Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dünya Havacılık Festivali’nde en son sürdürülebilirlik, çeşitlilik, filo genişlemesi konularında açıklamalarda bulundu.

Güliz Öztürk, 27 Eylül’de Bloomberg sunucusu Guy Johnson’a verdiği açılış röportajında Pegasus’un güçlü seyahat talebine dayalı büyüme planlarını, yakıt fiyatlarının havayolu ücretleri üzerindeki etkisini, yakıt riskinden korunma ve sürdürülebilirlik konularını paylaştı.

Güliz Öztürk röportajında: “Sürdürülebilirlik ve çeşitlilik görmezden gelebileceğimiz zorluklar değil. Gezegenimiz ve gelecek nesiller için cesur hedefler belirlemeli ve bu hedeflere ulaşmak için tutkulu olmalıyız.”

Ayrıca havacılığın geleceği, kârlılık, sürdürülebilirlik zorlukları ve yapay zekâ konulu bir CEO paneline de katıldı. Havacılıkta en acil konulardan biri hakkında yorum yaparak şunları söyledi: “Net Sıfır 2050 hedefimize ulaşmak için SAF üretimi için gerekli araçları bulmamız, doğru teşvikleri sağlamamız ve sektör genelinde işbirliğini sürdürmemiz gerekiyor. Doğru üretim kabiliyetleri ve teşviklerle havacılık endüstrisi net sıfır hedeflerine ulaşmanın bir yolunu bulacaktır.”

“Ekiplerimizde farklı seslerin olması ve her türlü farklı fikre açık olmak ekip çalışmasına farklı ve zengin bir tatmin getiriyor. Kapsayıcı liderlik ileriye giden yoldur.”

Pegasus Hava Yolları CCO’su Onur Dedeköylü, Covid sonrası patlamanın ardından yolcu davranışlarını inceleyen bir CCO paneline ve AI/ML, müşteri deneyimini geliştirmek için dijitalleşme ve yan teklifler üzerine bir tartışmaya katıldı: “Pandemi sonrası dönemde yolculara esneklik sunmamız ve bunu gerçekleştirmenin farklı yollarını aramamız gerekiyor. Bu, bütçe tercihlerine en uygun uçuş seçimini, yaşam tarzlarına en uygun sadakat programlarını ve yan ürünleri sunmaya kadar uzanıyor. Yolcularımıza çeşitlilik, özgürlük ve esneklik sunmak çok önemli.”

Pegasus’un teknolojik dönüşümlerin gücünden nasıl yararlandığına ve AI/ML uygulamalarından nasıl faydalandığına ilişkin değerli görüşlerini paylaşan CIO Barış Fındık, yeşil hedeflerin verimlilikle nasıl el ele gittiğinden bahsederek şunları ekledi: “Bir havayolunu daha verimli hale getirebilirseniz, aynı zamanda çok daha yeşil hale gelir. Şirketin amacı daha verimli hale getirmek olmalıdır.” Barış Fındık ve Onur Dedeköylü ortak oturumda, self servis, erişilebilirlik ve ikram çözümlerini geliştirmek için yapay zeka ve makine öğreniminin kullanımına ilişkin örnekler verdi ve Pegasus’un müşteri yolculuğunun her aşamasında sunduğu hizmetleri kişiselleştirmek için kullandığı stratejileri detaylandırdı.

Pazarlama ve E-ticaret Direktörü Ahmet Bağdat, dijital pazarlama panelinde konuşmasında, “Kişiselleştirme bizim için kilit bir odak noktası. Kişiselleştirme ve sadakat konusunda verilerin oynadığı kritik rolün farkındayız. Kampanya iletişimlerimizi kitlemizin tercihlerine göre şekillendiriyoruz.” Ayrıca influencer pazarlamasının genç demografiyi çekmedeki rolünü, yan gelirleri ve misafir dijital deneyimini geliştirmeyi de tartıştı.

Veri Analitiği ve Sadakat Programları Kıdemli Başkanı Bahadır Durak ise Pegasus’un dijital dönüşümü ve sadakat programları hakkında konuştu: “Sadakat programlarının alaka düzeyini ve çekiciliğini korumak için sürekli iyileştirme şart. İlk adımımız tüketicileri aktif bir şekilde dinlemek, geri bildirimlerini değerlendirmek, tekliflerimizi geliştirmek için teknoloji ve verilerden yararlanmak ve bu teklifleri stratejik ortaklıklar yoluyla güçlendirmektir.” dedi.

Exit mobile version