Pegasus Dortmund’dan İstanbul’a ilk uçuşunu gerçekleştirdi

© Özel Haber / AirlineHaber.com Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Pegasus Havayolları resmi olarak karşıladı dün sabah İstanbul’a yapılan açılış uçuşunu gerçekleştirdi.

Genel Müdür Ludger van Bebber ve Havalimanı Hizmetleri ve Pazarlama Başkanı Guido Miletic’in yanı sıra Başkonsolos Taylan Özgür Aydın ve Milletvekili Volkan Baran da sefer açılışına katıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılan yeni bağlantı Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç kez gerçekleştirilecek.

Ludger van Bebber, “İstanbul-Sabiha Gökçen hattının açılması, Ruhr bölgesinden Türkiye’ye doğrudan uçuş seçeneklerine yönelik yüksek talebi karşılaması bakımından Dortmund Havalimanı için önemli bir kilometre taşıdır” dedi.

Ayrıca “İstanbul Boğazı’nın kendisi bile bu yolculuğu yapmak için yeterli bir sebep. Pegasus’un İstanbul aktarma merkezinden sunduğu geniş destinasyon yelpazesi de dünya çapında daha da büyüleyici seyahat fırsatları sunuyor,” ifadesini kullandı.

İstanbul’un Asya yakasındaki havalimanı geçen yıl 30 milyondan fazla yolcu ağırlayarak Türkiye’nin en büyük havalimanlarından biri haline geldi.

İstanbul şehri, bir araya gelmenin ve kültürel çeşitliliğin simgesi. Bu çok yönlü metropol her yıl milyonlarca turisti kendine çekmekte ve aynı zamanda Avrupa ile Asya arasındaki ticaret için önemli bir merkez görevi görmekte. Burada gelenek ve modernlik benzersiz bir şekilde bir araya geliyor.

Pegasus ile yapılan ortaklık, Dortmund Havalimanı’na köklü ve hızla büyüyen bir havayolu daha ekliyor. Önde gelen düşük maliyetli havayollarından biri olan Pegasus Havayolları, İstanbul’daki merkezinden 50 ülkede 134 noktaya uçuş bağlantısı sunmakta. Geniş uçuş ağı sadece Türkiye içinde Adana, Dalaman ve Ankara gibi çok sayıda destinasyonu değil, aynı zamanda Hurgada (Mısır), Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bağdat ve Erbil (Irak) gibi uluslararası destinasyonları da kapsamakta.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version