PEGASUS CİROSUNU YÜZDE KAÇ YÜKSELTTİ ?

Pegasus’tan yapılan resmi açıklamaya göre, havacılık sektörünü olumsuz etkileyen pek çok gelişmeye rağmen şirket, 2016 yılındaki toplam cirosunu yüzde 6 artırmayı başararak 3,7 milyar TL’ye yükseltti. Mehmet Nane daha önce geçen yıl 500 milyon zarar ettiklerini açıklamıştı.

Pegasus Hava Yolları 2016 yılı finansal ve trafik sonuçlarını açıkladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2016’da Türkiye’deki havalimanlarını kullanan yolcu sayısında yüzde 4’lük bir gerileme yaşanırken, Pegasus, misafir sayısını yüzde 8,1 artırarak 24,14 milyona yükseltti. Pegasus’tan yapılan resmi açıklamaya göre, havacılık sektörünü olumsuz etkileyen pek çok gelişmeye rağmen şirket, 2016 yılındaki toplam cirosunu yüzde 6 artırmayı başararak 3,7 milyar TL’ye yükseltti.2016 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 8,7 artışla toplam 30,73 milyon koltuk arz eden Pegasus, kapasitesindeki artış ve talepteki daralmaya rağmen doluluk oranını yüzde 78,6’da tuttu. Pegasus, 2016 yılında filosunu yüzde 22,4 artışla 82 uçağa yükseltti, iç ve dış hatlarda pazar ortalamalarının üzerinde büyüme kaydetti.
Pegasus’un CEO’su Mehmet Nane 2016 yılı sonuçlarıyla ilgili olarak; “2016 yılını turizm ve havayolu trafiğine olumsuz etkisi olan gelişmelere rağmen operasyonel büyüme ile kapattık. Geçtiğimiz yılda misafir sayısı itibarıyla Türkiye iç hatlar pazarı yüzde 5,8 büyürken Pegasus yüzde 10,7’lik bir artış yakaladı. Ülkemizin dış hat pazarı maalesef yüzde 15,5’lik bir daralma yaşarken, biz yüzde 3,9’la da olsa büyümeye devam edebildik. Bu zor yılda Türkiye’ye yatırıma devam ettik, filomuzdaki uçak sayısını 67’den 82’ye yükselttik” dedi.
Turizm Araştırmaları Derneği- TURAD’ın geçen ay düzenlediği “Turizmde Çıkış Yolu” çalıştayına katılan Pegasus CEO’su Mehmet Nane, orada yaptığı konuşmada geçen yıl 500 milyon zarar ettiklerini açıklamıştı. Nane, “Bunlar kolay kolay hazmedilecek rakamlar değil ve bu kayıplar genel olarak operasyonel kayıplar. Çünkü; döviz, yakıt ve finansman maliyetleri yükseldi” demişti.
Exit mobile version