Paris İstanbul uçağı yakıt sızıntısı şüphesi nedeniyle tahliye edildi

Paris İstanbul uçağı yakıt sızıntısı şüphesi nedeniyle tahliye edildi

Air France’a ait bir Airbus A321 uçağı, 12 Ekim’de meydana gelen bir yakıt kazasının ardından Paris-Charles de Gaulle Uluslararası Havalimanı’nda (CDG) yerdeyken tahliye edildi. Olayın fark edilmesi üzerine kaptan pilot uçağı kapatmış ve personel ile yolcuları güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edildi. Uçak acil durum personeli tarafından karşılandı.

Güvenlik tahliyesi

Söz konusu uçuş Air France’ın AF1390 sefer sayılı uçuşuydu. F-GTAK tescilli 21 yaşındaki Airbus A321-200 tipi uçakla gerçekleştirilen uçuşun Paris-Charles de Gaulle Uluslararası Havalimanı’ndan (CDG) yerel saatle 11:20’de kalkması planlanmıştı. Uçağın yerel saatle 15:50’de İstanbul Uluslararası Havalimanı’na (IST) varması planlanıyordu. Kapıdan geri itilmeden önce, kaptan pilot her iki kanatta da yoğun bir yakıt sızıntısı olduğunu fark etmiş ve uçağın tahliye edilmesini istedi.

Yolculara biniş köprüsü üzerinden uçağı hızla terk ederek terminale geri dönmeleri talimatı verildi. Tahliye sonucunda, yolculara el bagajlarını ve kişisel eşyalarını uçakta bırakılarak hızla uçaktan ayrıldılar.

Beş saat gecikme yaşandı

Air France, tarifeli sefer için F-GTAU tescilli başka bir Airbus A321-200 uçağını görevlendirdi. Paris CDG’den yerel saatle 16:46’da kalkan uçak İstanbul’a yerel saatle 20:55’te iniş yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir