PANDA'NIN İLK UÇUŞU

FedEx, Bao Bao’yu Çin’e gönderiyor. Eskiden Federal Express ismiyle anılan kuruluş, dünya çapında hava-kara transfer ve lojistik hizmeti sunan bir Amerikan şirketi. Şimdi farklı bir hizmete imza atıyor.
16 Saatlik uçuşta 3 yaşında bir çocuk almak ister misiniz?
Ulusal Hayvanat Bahçesi ve FedEx bir panda ile uğraşıyorlar.
Bao Bao isimli panda, ebeveynleri olmaksızın, geniş ve özel bir kasayla seyahat edecek. IPad’de film izlemiyor ama bambudan, elma ve tatlı patateslerden atıştırmalıklar ile yolculuğa çıktı.
Salı sabahı, 3 yaşındaki yavru, ilk ve büyük olasılıkla son uçuşu için Boeing 777’ye bindi. Yavruları olması için Çin’e geri dönüyor.
Ulusal Hayvanat Bahçesi hayvan bakımı direktörü Brandie Smith CNN’e verdiği demeçte, “Bao Bao’yu doğduğu andan beri bunun için hazırladık” dedi. İki hayvanat bahçesi görevlisi ile beraber uçacak.
Tüm dünya bu yolculuğu izliyor. Bao Bao’nun kardeşi Tai Shan da 2010’da herhangi bir sorun olmadan Çin’e geri dönmüştü.
Bakıcı Smith’ göre; pandalar ayı türüdür ve kendilerini çok güzel oyalarlar. 205 Kg ağırlığındaki Bao Bao 1.98 mt. uzunluğunda ve 1.52 mt. yüksekliğinde bir sandıkta gezecek.
Bao Bao, uçağa binmeden önce uyuşturulmadı.  Uçak, sığır, panda, atlar ve deniz aslanları gibi hayvanları taşımak üzere özel olarak tasarlanmış.
 
How to fly a panda halfway across the world
 

Exit mobile version