Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Özelleştirme İhalesi Ertelendi

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) Özelleştirme İhalesi Ertelendi

Pakistan hükümeti, Pakistan Uluslararası Havayolları’nın (PIA) özelleştirilmesine yönelik mali ihaleyi bir ay erteledi. Daha önce 1 Ekim 2024 olarak belirlenen son tarih, teklif sahiplerinin beklenenden düşük ilgisi ve çözülmemiş temel sorunlar nedeniyle 31 Ekim 2024’e uzatıldı.

Kaynaklar, gecikmenin temel nedenleri arasında devam eden davalar, PIA filosunun yaşlanması ve sivil havacılıkla ilgili diğer problemler olduğunu belirtiyor. Özelleştirme Komisyonu Sekreteri Usman Bajwa, bu hafta Ulusal Meclis Özelleştirme Daimi Komitesi’ne altı teklif sahibine nihai belgelerin sağlandığını, ancak ilk olarak 1 Ekim’de belirlenen mali teklif tarihinin ertelendiğini açıkladı.

Ayrıca, Türk Hava Yolları’nın PIA’yı satın almakla ilgilendiği yönündeki iddialar gündeme gelse de, Türk Hava Yolları bu iddiaları reddetti.

Haziran ayında, PIA’nın %60 hissesini satın almak için altı konsorsiyum kısa listeye alındı. Bu gruplar arasında Fly Jinnah Limited, Air Blue Limited, Arif Habib Corporation Limited, YB Holdings Private Limited, Pak Ethanol ve Blue World City liderliğindeki konsorsiyumlar yer alıyor.

Ertelenen ihale tarihi, hükümete sorunları çözmek ve daha fazla ilgi yaratma fırsatı tanıyabilir. Özelleştirme sürecinin nasıl ilerleyeceği önümüzdeki haftalarda netleşecek.

Exit mobile version