Pakistan Havacılığında Büyük Satış: “Bir Türk havayolu şirketi PIA’yı satın almak istiyor”

Pakistan Havacılığında Büyük Satış: "Bir Türk havayolu şirketi PIA'yı satın almak istiyor"

Pakistan Maliye Bakanı Ali Pervaiz Malik, Türk Hava Yolları’nın Pakistan Uluslararası Havayolları’nı (PIA) satın almakla ilgilendiğini açıkladı. Bu açıklama, Pakistan’ın Geo News gazetesine verdiği röportajda duyuruldu. PIA’nın 1 Ekim 2024’te yapılacak müzayedesine hazırlık sürecinde ortaya çıkan bu ilgi, Pakistan’ın ulusal havayoluna yeni bir soluk getirebilir.

PIA’nın Mali Sıkıntıları ve Kurtarılma Çabaları

Bir zamanlar dünyanın saygın havayollarından biri olan PIA, yıllardır mali sorunlarla boğuşuyor ve şu anda yaklaşık 800 milyar PKR (yaklaşık 2,9 milyar dolar) borç altında. Hükümet tarafından sunulan birçok kurtarma paketine rağmen havayolu mali istikrarı sağlayamadı.

Pakistan Özelleştirme Komisyonu, PIA’nın satışa çıkarılması için altı teklif sahibini ön yeterlilikten geçirdi. Bu şirketler arasında yerel havayolları Fly Jinnah ve Air Blue Limited’in yanı sıra Türk Hava Yolları’nın da olduğu iddia ediliyor. Bakan Malik, “Bir Türk havayolu şirketi PIA’yı satın almak istiyor” dedi. Ancak, hangi Türk havayolu şirketinin teklif verdiği net olarak açıklanmadı, fakat birçok kaynak bunun Türk Hava Yolları olduğunu belirtiyor.

© Özel Haber / AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version