Pakistan, dört havayolunun uluslararası kiralama haklarını ellerinden aldı

pıa

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi (PCAA), PIA-Pakistan Uluslararası Havayolları, Serene Air, AirBlue ve AirSial’ın uluslararası charter uçuşları gerçekleştirme iznini derhal yürürlükten kaldırdığını duyurdu.

PCAA yaptığı açıklamada, sorunun çeşitli kamu şikayetlerinin, geri bildirim forumları aracılığıyla, bildirildiği belirtildi.

PCAA, aşağıdaki taahhüdün sunulmasına bağlı olarak, charter uçuş operasyon haklarının duruma göre geri verilebileceğini söyledi :

“Havayolu işletmecileri, dış hat charter uçuşları için herhangi bir izin talebinde bulunmadan önce, devam eden tarifeli sezon için iç hat uçuş tarifelerinin minimum %90 uçuş düzenliliği ve % 80 dakikliğinde gerçekleştirileceğine dair bir taahhütte bulunacaklar. İç hat uçuşlarının iptali sadece teknik sebepler veya mücbir sebepler nedeniyle yapılacaktır. Teknik sebeplerle yapılan uçuş iptallerine ancak uçuşa elverişlilik müdürlüğümüzün onayı ile izin verileceği de belirtilmelidir”

PCAA ayrıca, havayollarına, tarifeli iç hat uçuşları olmadan, uluslararası charter operasyonlarının yürütülmeyeceğini kabul eden bir taahhütte bulunmaları talimatını verdi.

“Uluslararası uçuş operasyonlarının yürütülmesindeki ticari çıkarlar, şu anda cazip olabilir, ancak Pakistan CAA’in görevi, kamu yararını korumaktır. Aynı bağlamda, sadece 2019 Ulusal Havacılık Politikası’nda yer alan vizyonu takip etmekle kalmayıp, aynı zamanda havayolu işletmecilerinin seyahat eden halkımıza karşı yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlayan iç hat uçuş operasyonları ile uluslararası uçuş operasyonları arasında yeterli bir denge sağlamak zorunludur”

Exit mobile version