ÖZÇELİK-İŞ'DEN SKANDAL UYGULAMA

Bugün tarafımıza yollanan bir ileti de geçen toplu iş sözleşmesinden itibaren Özçelik İş sendikasına dayanışma ödeyen Teknik A.Ş çalışanlarının, Ekim ayı zammı maaş bordrosunda yeni zammın işlendiği, ancak Temmuz-Ağustos-Eylül aylarının geriye dönük farklarının ve imza parası olarak verilen 5000 TL lik ödemenin yapılmadığı görülmüş ve yapılan itirazda ,sendika dayanışma aidatı ödeyenlerin 6.Dönem TİS gereği geriye dönük fark ve imza parasından faydalandırılmadıkları cevabı alınmıştır.
Mevcut yasalara aykırı olan bu uygulamanın,yasalara uymadığını kesindir. Fark ve imza parası yatırılmamış kişi veya kişilere yönelik fark ve imza parasını bordrosuna işlemeyenler bilmelidir ki, ilgili kişi/kişilerin Temmuz-Ağustos-Eylül aylarına ait sendika aidatları bile tam olarak yatmış durumda olup,Ekim ayı sendika kesintisinde bile %2,2 lik zamlı aidat kesildiği görünmektedir. 
Bu saçmalığa derhal son verilmesi ve bu tür sorunlarla karşılaşanların durumu yetkililere anında iletip haklarını aramaları gerekir.
NOT/ Tarafımıza gelen bilgi de bu yanlışın korkutma amaçlı olduğu söylenmekte.

Exit mobile version