Özçelik-İş'den 6. dönem TİS Açıklaması

6. dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında geriye dönük zam farkları ile imza priminin Ekim ayı maaşlarına yetiştirilerek sendika üyelerinin hesaplarına yansıtılmasından dolayı  TEKNİK A.Ş Yönetimine teşekkür ettiğini açıkladı.
Özçelik-İş tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
Değerli üyelerimiz,
2 Kasım 2018 tarihinde imzalanan 6. dönem Toplu İş Sözleşmesinin geriye dönük zam farkları ile imza priminin Ekim ayı maaşlarına yetiştirilerek üyelerimizin hesaplarına yansımasından ötürü göstermiş oldukları özveri ve çabadan dolayı üyelerimiz adına TEKNİK A.Ş Yönetimine ve İnsan Kaynakları Başkanlığına teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Toplu İş Sözleşmesi süresi boyunca bizlerden her daim değerli desteğini esirgemeyen üyelerimize ile süreci sabır ve sorumlulukla birlikte yürüttüğümüz bütün delegasyonumuza da teşekkürlerimizi bir borç biliriz.
Tis süresince Havacılık Şube Yönetimi olarak bütün üyelerimize karşı büyük bir hassasiyet ve sorumluluk duygusuyla an ve an bütün gelişmelerden haberdar etmeye, samimi ve şeffaf bir sendikacılık anlayışı ile süreci yönetmeye çalıştık. Son ana kadar üyelerimizin ekonomik ve sosyal kazanımlarını en üst çizgiye taşımanın gayretiyle ÖZÇELİK- İŞ Sendikamızın ve bağlı bulunduğumuz HAK-İŞ konfederasyonumuzun bütün imkanlarını hak ve menfaatleriniz doğrultusunda seferber ettik.
Bu süreçte zaman zaman bir takım yalan, yanlış haberlerle gündem edinmeye çalışanların, sendika ve üyeleri arasındaki bağın hedef alındığı olumsuz bir algı yönetimine maruz kaldık . Toplu iş sözleşmemizin kazanımlarını değersizleştirme, emekçilerin mutsuz ve huzursuz ederek kendilerine bir rol biçen, pay arayışı içindeki bu art niyetli kesimlere rağmen; Çok şükür Toplu İş Sözleşmemizi üyelerimizin lehine, sosyal ve ekonomik kazanımları yüksek bir aşamada imzalanarak, iş barışını ve kurumsal bağlılığı güçlendirecek bir çizgede tamamlanmış oldu.
Üyelerimizin talebiyle Toplu iş sözleşmemizin bazı kazanımlarının daha iyi anlaşılması, eksik ve yanlış bilgilerle sözleşmenin hatalı yorumlanmaması adına aşağıdaki hususlarda detaylı bir açıklama gereği hasıl olmuştur.
1-)
Sendikamızın Toplu iş sözleşmesi kazanımı olarak alınan 5000 tl (NET) imza primi kurumumuzun Önceki uygulamalarda olduğu gibi imza tarihinden geriye dönük son 1 yıldaki çalışma süresi (01 Ekim 2017 – 01 Ekim 2018) göz önünde bulundurularak ödemeler yapılmıştır.
Böylece Yeni istihdam olmuş kişilerin son bir yıldaki çalışma süresi hesaplanarak imza pirimi ücretlerine eklenmiştir. Ayrıca Askerlik, Eğitim, Doğum, vb nedenlerle ücretsiz izinde bulunan üyelerimize de kıstelyevm uygulaması ile iş başı yapacakları ay itibari ile alacakları ilk maaş bordrosuna ileriye dönük hesaplama yapılarak yansıtılacaktır. İmza priminin ücretlere 5000 TL NET olarak yansıyabilmesi için her çalışanın bulunduğu vergi diliminden dolayı bordrolardaki brüt rakamlarda farklılıklar yaşanmıştır.
2-) İlk altı ay için Temmuz ayı itibari ile iş /uçuş ve kıdem tazminatlarına %12,5 bir zam oranı uygulanmıştır. Üyelerimizin refah payına daha fazla katkı sunması maksadıyla 2019 yılının ilk altı ayında hesaplanacak olan enflasyon oranın %9’ luk kısmı EKİM – KASIM – ARALIK ayı ücretlerine ilave edilerek
EKİM-KASIM-ARALIK ayları için (%12,5 + %9 )Toplamda %21,5 luk bir oranda zam artışı sağlanmıştır.
3-) 2019 Ocak ayında belirlenecek yıl sonu enflasyon oranı, ilk altı aylık %12,5 luk zam oranına ilave edilerek yeniden artışlar hesaplanarak ücretlere yansıtılacaktır.
4-) Sosyal yardımlar ise 615 TL den 800 TL yükseltilerek toplamda %30.08 lik bir artış oranı sağlanmıştır. Sonraki dönemlerde ise enflasyon oranlarındaki değişiklikler yansıtılarak artışlar devam edecektir.
5-)
İlgili resmi kurumların sendikamıza yapılan denetlemeler neticesinde İşyerimizde, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hazırlanmış olan sendika tüzüğündeki belirlenmiş olan sendika aidat oranın altında bir oranla kesinti yapıldığı belirlenmiştir.. Ayrıca iş tazminatı asgari ücretin altında kalan yaklaşık 2500 üyeden yapılan kesinti oranlarının diğer üye işyerlerindeki uygulamaların altında kaldığı ve bütün üye iş yerlerinde eşit oranda kesinti yapılmadığı gerekçesiyle, Denetleme Kurullarınca eşitlik ilkesinin ihlali edilerek, tüzüğe aykırılık tespit edilmiştir.
Bu nedenle 8000 bin çalışanı ile sendikamızın üye bakımından en yüksek rakamlara ulaştığı işyerimizdeki toplam aidat kesintisi, temsil edilen diğer işyerlerindeki daha düşük üye sayılarının toplam aidat kesintisinin altında kalmasının yarattığı denge durumu göz önünde bulundurularak, işyerimizdeki sendika aidatları hesaplamalarına eskiden olduğu gibi yalnızca İŞ TAZMİNATINA ilave olarak KIDEM TAZMİNATLARI da eklenerek yeniden düzenlenmek durumunda kalınmıştır. (**THY A.O da iş tazminatı + kıdem tazminatı + makam tazminatı + ek yetki tazminat ı+ dil tazminatı gibi vs. Tüm ücretin brütü üzerinden hesaplama yapılmaktadır**)
Ücret guruplarına göre SEYYANEN İYİLEŞTİRME ve ZAM dağılım oranları da aşağıdaki gibidir.
01.1. DESTEK PERSONELİ İŞ GURUBUNUN; EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 766 tl olan İş Tazminatına seyyanen iyileştirme + zam ile toplamda %35,7 lik bir artış sağlanmıştır. Toplamda Brüt Ücrette%26,5 lik bir artış sağlanmıştır.
03-1: TEKNİK DESTEK PERSONELİ İŞ GURUBUNUN; EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 869 TL olan İş Tazminatına seyyanen iyileştirme + zam ile toplamda %34 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %26,3 lük bir artış sağlanmıştır.
04-1: UÇAK BAKIM BOYA PERSONELİ, MEFRUŞATÇI İŞ GURUBUNUN; EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 1044 TL olan İş Tazminatına seyyanen iyileştirme + zam ile toplamda %37.2 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %27,7 lik bir artış sağlanmıştır.
05-1: Operatör, Ambulans Şoförleri, Şoförler İŞ GURUBUNUN EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 1540 TL olan İş Tazminatına seyyanen iyileştirme + zam ile toplamda %21.5 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,6 lık bir artış sağlanmıştır.
07-2 ve 07-3 : Memurlar İŞ GURUBUNUN EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 1686 TL / 1818 tl olan İş Tazminatlılarına zam ile toplamda %21.5 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,5 -%22,4 lük bir artış sağlanmıştır
09-2: Uzmanlar, Öğretmenler İŞ GURUBUNUN EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 1686 TL olan İş Tazminatına zam ile toplamda %21.5 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,3 lük bir artış sağlanmıştır
GRUP 10.0. A TEKNİSYEN İŞ GURUBUNUN; EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 1183 TL olan İş tazminatına seyyanen iyileştirme + zam %35.3 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette 10.0.A için%27,1 luk bir artış sağlanmıştır.
GRUP 10.0. B TEKNİSYEN İŞ GURUBUNUN; EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 1391 TL olan İş tazminatına seyyanen iyileştirme + zam %33,3 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette 10.0.A için%26,8 lik bir artış sağlanmıştır.
10.1.: Teknisyenler, Bilgisayar Operatörleri, Hemşire, Sağlık Memuru İŞ GURUBUNUN. EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 2087 TL olan İş Tazminatına zam ile toplamda %21.5 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,4 lük bir artış sağlanmıştır.
10.2.: Teknisyenler Şirketimizin lisans gerektirmeyen bölümlerinde görev yapan “firma lisanslı teknisyenler”, “firma lisanslı bilgisayar operatörleri”. İŞ GURUBUNUN EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 2452 TL olan İş Tazminatına zam ile toplamda %21.5 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,3 lük bir artış sağlanmıştır
10.3.: B1/B2/C Kategori onaylayıcı (CS/SS) yetkili teknisyenler, B1/B2 uçak bakım lisansına sahip teknik öğretmenler, NDT Level 2 veya Level 3 sertifikasına sahip NDT onaylayıcı yetkili teknisyenler İŞ GURUBUNUN EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 2711 TL olan İş Tazminatına zam ile toplamda %21.5 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,3 lük bir artış sağlanmıştır
14-1.: Mühendislik gerektiren bölümlerde görev yapan; mühendis ve mimarlar, işletme ve endüstri mühendisi olarak görev yapanlar. EKİM-KASIM-ARALIK ayları için en düşük AO kademesinin 3360TL olan İş Tazminatına zam ile toplamda %22.3 lik bir artış sağlanarak, Toplamda Brüt Ücrette %22,7 lük bir artış sağlanmıştır
6. DÖNEM TİS SONRASI İŞ GURUPLARINA GÖRE ORANLARLA ÜCRET TABLOSU
 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ unnamed0

Exit mobile version