Özçelik İş ile THY arasında ortam gerildi. Özçelik İş masadan kalktı…

Özçelik İş ile THY arasında ortam gerildi. Özçelik İş masadan kalktı…

Özçelik İş Sendikası yetkilileri ile THY yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde ortam gerildi.

THY Teknik çalışanlarına %34 + ikramiye teklif edildi. TGS ile aynı teklifte bulunan Ahmet BOLAT iştirak şirketlere aynı uygulama yapılmasını teklif ettiği Özçelik İş sendikasının bu teklifi kabul etmeyerek masadan kalktığı belirtildi..

Bu nedenle görüşmeye ara verilerek ertelendiği öğrenildi..

Özçelik İş tarafı, tüm üyelerine %41 artı düşük ücretlere tavan uygulanması veya seyyanen destek verilmesi konusundaki ısrarını sürdürdüğü açıklandı.

THY Teknik çalışanlarının farklı bir muameleye tahammülünün kalmadığı ve bir an önce sonuçlanmasını istedikleri belirtildi.

Gelişmeler Geldikçe Güncellenecektir…

© ÖZEL / AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 1 yıl önce

    Biz kabul etmiyoruzdeğil 34 ü, 41 i bile. C/S tazminatı artmadan, tip başına run-up primi gelmeden, tip tazminatları her tip için olmadan, tdp diye bi saçmalığı kaldırmadan, başteknisyenlik-şeflik primlerini yükseltmeden, habomdan geçiş yapanların kıdemini saymadan, uçuş sorunlarının çözülmeden, herkese seyyanen artış verilmeden artık anlaşma falan yok. İş yavaşlatmaysa iş yavaşlatma, durdurmaksa durdurma. YETER ARTIK YETERRR!!

  2. 1 yıl önce

    Bizi iştirak olarak gören zihniyet gelsin diğer iştirak firmalarda çalışan kardeşlerimize uçağın bakımlarını yaptırsın o zaman. Biz dişimizi tırnağımız katarken gördüğümüz mualeme bu olmamalıydı. İlker aycıyı arıyorum artık. Çalışanına bu kadar düşman bir başkan görmedim bu şirket tarihinde

  3. Hani kimseyi ayırmıyordunuz bu tavrı anlamakta güçlük çekiyorum. İzah edemiyorum kendime

150 Yorum

  1. 1 yıl önce

    Thy teknik çalışanları ara zamıda beğenmiyor.%34 çok iyi bir oran sizin için ne yani AO ile aynı zamı talep ederek kendinizi ne sanıyorsunuz? Aramızda fark olması gerekiyor sizde iştiraksiniz bunu unutmayın. TSS, TGS neyse sizinde farkınız yok kabul edin bunu uzatmayın artık kapatın konuyu meşgul etmeyin değerli başkanımızı

    Cevapla
    • Teknik ve AO ana şirket. sana ne oluyor hayırdır.

    • 1 yıl önce

      Gelin uğakları işleyişi siz yapın ozaman oturduğunuz yerden iş yapmaya benzemez o iş gelin uçağın içine Bi teriniz dökülsün sıcağın anlında soğukta için titreye titreye apron da hangar da çalış konuşması kolay klavye delikanlılığı yapmayın iş yapın işini özveriyle yapanlarada laf atmayın hakkını verin hakkını

    • 1 yıl önce

      Evet fark var. Çay sunum yapanla, elinde tornavida, anahtar ile uçuşa hazırlayan arasında evet fark var

  2. 1 yıl önce

    Hadi mavi yakayı anlarım da AO ve Teknikteki Mühendis olarak farklı maaş mı alacağız şimdi?

    • 1 yıl önce

      Mavi yaka yı küçümsedin attın da Para farkın mı battı gülüm sana? Ahh kıyamam sana? Mavi yaka dediğin kişinin ne yaptığını hala kabullenemediniz?! Kardeş uçak defterine gel imza at ondan sonra konuşalım bu işi? Bir sürü cs arkadaşım ve ben senden daha iyi yaparız sizin yaptığınız işi yeterki şirket mühendis olmamız önündeki engeli kaldırsın. Çogunuz işsiz kalırsınız. Benim mesleğimi böyle ayak altına aldıran başta birçok çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkesin Allah belasını versin. Ben şahsım adına para değil itibar istiyorum arkadaş.

      • 1 yıl önce

        Daha 2 kelime ingilizce konuşamıyorsunuz ya, amm’i bile anlayın diye a1 ingilizcesiyle yazıyolar. Bir de daha iyi mühendis olacakmış… Dışarıdan kaportacı adamı getirseler 5 kerede o da öğrenir sök tak yapmayı

        Cevapla
    • 1 yıl önce

      Başlatma mavi yakana beyaz yakana. Birlik olacağız birlik!

  3. 1 yıl önce

    Her zamda yine doluyor buralar, Ahmet bey doyuramadınız bu teknik çalışanlarını, sene başından beri her ay beslediniz ama yine yaranamadınız 3ün 5in hesabını yapıyorlar. Bunlara %100 zam yapsanızda şükür etmezler daha fazlasını isterler. Çok yüz vermeyin sayın Bolat teknik kısmına aman başınıza iş alırsınız.

    • 1 yıl önce

      Sen kimsin acaba vasıfsız ?

    • 1 yıl önce

      Boş beleş adam ,2 gr aklınla akıl vermeye çalışma buralarda.Gerçi alışkın olduğun belli akılsızlığa 😊

      • 1 yıl önce

        Noldu zorunuza mı gitti gerçekler? Akılsız olan sensin 3 kuruşun peşine düşmüşsün at gözlüğünü çıkarda piyasaya bak bana laf yetiştirme boş yere dilenciiiiiiii

        Cevapla
    • 1 yıl önce

      ahmet bolat beye burdan yazıyorum;

      yetkili veya değil, uçak teknisyeni uçağın dalağını böbreğini kalbini bilir söker takar arızasını tecrübeyle ve bilgi birikimi ile arızayı bulur hızlı birşekilde halleder.Yaptığımız işin karşılığı 2500$ iken biz ne paralara çalışıyoruz. Siz teknisyene böyle davranırsanız o da inisiyatif almaz sadece parça söker takar aaaa arıza düzelmemiş, boşuna sökülen parça ilgili shop a gider tonla para tesellüme gider vs vs. israf olmasın diye nice şeyleri düzeltiyoruz hızlı yapıyor ve zamandan tasarruf ettiriyoruz. Yaptığımız iş vida sıkmak değil öyle basite indirilecek bazı aptal insaların dediği gibi.Biz tüm sorumluluğumuzun farkındayız. gece gündüz kar kış rüzgar …… kafamız parayı düşünüp duracak şekilde olursa bu şirkette çok zararı olur.Allah korusun bilmeyerek tabiki.

    • 1 yıl önce

      (!)

      Cevapla
    • Ao da mı doymuyor 41 alıyor, yoksa senin teknike topunmu kaçtı derdin ne

  4. 1 yıl önce

    %50+1 zam alınmazsa bu tiyatro devam ediyor demektir.

  5. 1 yıl önce

    Bunlarda iyice kendilerini bir şey sanmaya başladı. Her şeyi kitaba bakıp yapıyorlar, vidanın kaç tur sıkılacağı bile yazıyor. Neyin tantanası bu kardeşim %34 bile çok sizin gibi şükürsüzlere

    Cevapla
    • 1 yıl önce

      HAVACILIKLA ALAKANIZ OLMADIĞI NASIL DA BELLİ. YA DA MUAZZAM BİR TROLSÜNÜZ.

    • 1 yıl önce

      Dedi elinden bir nok gelmeyen herbokolog

    • 1 yıl önce

      Herşeyi kitaba göre yapmak ezbere iş yapmamak bu işin kanunudur senin gibi uçak altı çalışıp sanayi kafasındaki adam anlamaz uçak bakımını,havacılıkla hele uçak bakımla zerre ilişkin yok git hadi traktörünü apronda

    • 1 yıl önce

      Kuran da da herşey yazıyor ama senin gibi bir ahlaksız olmuş bazen yazılanlar da yetmiyor

    • 1 yıl önce

      Onkadar doküman babasının hayrına yazılmamış boşuna kitap ne diyorsa onu yap demiyorlar, senin gibi cahillerin eline kalırsa o uçaga yazik olur. Sefere veremezsin. En ufak şey binlerce dolar. Aklın almaz bu işleri sen az ötede takıl trol kardeş.

      Cevapla
  6. 1 yıl önce

    Pandemi olur; pilot, hostes yat(kargo hariç), teknisyen işe gel ama kesintiyi kabullen.
    Zam kararı çıkar; herkese %20,77 sizler THY ailesindensiniz.
    Zam güncellenir; THY AO %41 ama Teknik AŞ iştirak olduğu için TGS ile aynı %34 + ikramiye.

    Ya tiyatro oynuyorsunuz ve (K)öz Çelik-İş için kahramanlık senaryosu çizip finalde %41 vereceksiniz ve olayı bitireceksiniz ya da işinize geldiğinde Thy ailesindensiniz, işinize gelmeyince iştirak şirketsiniz diye çok pis ayrımcılık peşindesiniz. Hangisi daha çirkin ve aşağılıkca karar veremiyorum.

    • 1 yıl önce

      Arkadaşım asıl senaryo senin kafanda. Sendika mücadele ediyor AO ile aynı almak için hala niyet okuma ve yaftalama peşindesin. Bi doğruyu söylerken içindeki kini kusup söylemen gerekeni değersizleştirme.

      Cevapla
  7. Syn ahmet bolAT bey %21 demiş. Beğenmeyince %35 demiş. Bak hele sen padişahıma

  8. 1 yıl önce

    Arkadaşlar sorun şu adam bizim ne yaptığımızdan habersiz. Bilmek istiyor mu? O da tartışılır. Hat bakıma geldiğinde C/S arkadaşları fotoğraf çekimine davet ederken “Hadi C/Sçiler fotoğraf çekinelim” dedi. Evet malesef bunu söyledi. Şirket yönetmek bu değil. Birilerinden aldığı yalan yanlış bilgilerle zam oranını belirliyor. Ve malesef biz işten başımızı kaldırıp kendimizi anlatamıyoruz. Ahmet Bey lütfen oturduğunuz koltuğun hakkını veriniz.

  9. 1 yıl önce

    Teknik bir sürü tecrübeli mühendisi boeing’e ve diğer firmalara kaptırdı. 2023-2024’de Airbus yılı olacak haber vereyim. Airbus’a gitmek isteyen tecrübeli mühendisler iş ilanlarını takip etsin. Özellikle Almanya ve Fransa’da mühendis ihtiyacı var.

  10. 1 yıl önce

    Aynı geminin içindeyiz hepimiz gemi batınca kaptanda toprak olup gidecek hademeside işcisi de caycısı da mutfakcisi da teknisyenide. Herkese aynı davranın kul hakkı yemeyin sıcağın altında 50 kere kafamızı yıkıyoz zor şartlarda çalışıyoz klima lı ofiste bilgisayar başı calışmıyoz prim falan istemiyorum zam da istemiyorum tazminatımı verin gideyim

  11. 1 yıl önce

    Geçmişi unutmayın arkadaşlar. “Direneceğiz, kabul etmeyeceğiz” gibi palavraları yemeyin artık. Tiyatro bunlar. İşin sonu %40a bağlanır. Yurtdışında güzel iş ilanları var saf olmayın.

  12. 1 yıl önce

    Sayın Genel müdürümüz Mikail Bey yaptığı konuşmada artık Ao teknik ayrışması olmayacak dedi,Her ne kadar kâğıt üzerinde iştirak olsa da AO ya yaptığı bakımlar ve uygun maliyet ile Teknik Aş AO nun büyümesinde büyük katkılar veren bir şirket,ayrıca müşteri uçakları bakarak katma değer de katıyor,Dünyanın en iyi MROlarından olmasını misyon edinmiş bir şirkete hem AO hem Teknik Aş de maaşlara teklif veren Sayın Ahmet Bolat bey ve ekibinden negatif ayrımcılığı ortadan kaldırmasını bekliyoruz.

  13. 1 yıl önce

    Teknisyen olarak zaten piyasaya göre az maaş alıyoruz bari zammı adam akıllı bir şey verin en az yüzde 41 + tüm maaşlara iyileştirme istiyoruz teknisyen olarak zaten komponent herkes CS olamıyor malum kota var o zaman tüm teknisyenlere güzel bir zam bekliyoruz.

  14. 1 yıl önce

    Sendika, siz ne istedin, şirket ne teklif etti daha net açıklar mısınız? Duyuyoruz ordan burdan ama bizzat sizin açıklamanız gerekir süreç ne aşamada? Kısacık bir mail atmışsınız anlaşamadık diye. Hangi noktada anlaşamadınız. Ayrıca biz şuan tis aşamasında değiliz neden alt grup, üst grup karıştırıyorsunuz (doğruysa). Personel açısından uygun ve yeterli zammı alıp diğer konuları TİS’e bıraksanız daha mantıklı olmaz mı? Neden bu aşamada suyu bulandırıyorsunuz! Birisi izah etse ne güzel olacak.

  15. 1 yıl önce

    Türkiyenin ve dünyanın gozbebegi şirketi bu durumlara düşürdünüz ya size hicbirsey demiyorum. Bolat bey ülkedeki enflasyondan kiralardan hayat şartlarından bi haber. Kendisine çeki düzen vermesini ve tüm şirketi kapsayacak şekilde iyileştirme yapmasını umuyorum

  16. 1 yıl önce

    Ahmet bey bulunduğunuz makamın ağırlığının ya farkına varın yada gerekeni yapın istifa edin….

  17. 1 yıl önce

    Suç bizde aslında , bütün prosedurleri harfiyen uygulasak kıymete binerdik ,bize taşeron muamelesi yapamazlardı. Hala geç değil arkadaşlar hep beraber güçlüyüz…

  18. 1 yıl önce

    Kesinti olunca siz kardeşsiniz onlardan ne kesiliyorsa sizdende onu kesmek zorundayız verirken onlara %41 size %34 sadece insanları birbirine karşı kutuplaştırıyorsunuz yani en güzel yaptığınız şeyi yapıyorsunuz yazık verilen emeklere o insanlara verilen %41 gözüm yok allah daha çok versin herkes ev geçindiriyor onlara ekmek fiyatı pahalıda bize ucuz mu ???

  19. 1 yıl önce

    Dünden beri iştirakler diye dalga geçiyordunuz tss ve tgs ile sizdemi iştirakmışsınız vah vah sizi gidi tamirciler sizi 🚗

  20. 1 yıl önce

    Arkadaşlar yurtdışı için uğraşın 10 sene sonra artık çok net di-yo-rum ki bu şirketten bi -.,&:)&( olmaz

  21. 1 yıl önce

    Ahmet Bey’in teknisyen nedir ne iş yapar sorumlulukları nelerdir bildiğinden şüpheliyim. Bunu göstermek bildirmek öğretmek gerekir

    • 1 yıl önce

      Boyacilarab takmislar yine sizin aldığınız para çok diye gidip sanayiden usta getirmişler. Adam neredeyse uçağı kal ediyormuş deli zarar etmiş şirket.

      Cevapla
  22. 1 yıl önce

    Sırf bizde çalıştık bizde çabaladık hazıra konmadik gözükmek için yapılmış tiyatrodan başka birşey değil

  23. 1 yıl önce

    Kiralardan dahi haberiniz yok. Modern sömürgeciliğin maalesef birer kölesi olduk. Asgari ücretin 34 artırıldığı bir ülkede böyle bir şirketin çalışanlarına yapılan bu zam kabul edilemez. Karakter yoksunu olmayın. Elinizi vicdanınıza koyun.

  24. 1 yıl önce

    Artık uğraşmıyorum bunlarla, yakında mülakatım var yurtdışında . Altın tartar gibi zam vermeye kalkıyorlar böylesi ekonomik bir ortamda, ve aynı zamanda ise thy den daha az ücret artışı önerilerek demorilize ediliyoruz.Zamanında yurt dışından çağırdılar gitmedik,10 sene sonra biz aradık kendilerini cv vermek için. Hayırlısı olsun herşeyin.

    • 1 yıl önce

      Yolunuz açık olsun abi. Değerimizi bu şekilde işinde iyi insanları teker teker kaybedince anlayacak şirket. Kimle konuşsam bir şekilde şirketten kaçmak derdinde. Aklımızda sürekli bunlar varken uçak crs ediyoruz ve uçuş emniyeti sağlamaya çalışıyoruz. Akıl tutulması yaşayan yöneticelere selam olsun. Ne diyelim yazıklar olsun.

  25. 1 yıl önce

    20.77 verirken THY AO ve Teknik diye ayırmıyorsunuz herkese 20.77 veriyorsunuz ama zam olayı %41’e dönünce , Teknik sen %34 al hangi akıl mantığa sığıyor. Kendinizle çelişiyorsunuz ..!!!

  26. 1 yıl önce

    Ahmet Bey, neden AO’ya %34 Teknik A.Ş’ye %41 teklif etmediniz? Neden bunun tersini teklif ettiniz? Bu soruyu cevaplayabilir misiniz?

  27. 1 yıl önce

    Biz teknisyen camiası olarak yaptığımızın işin önemini değerini yukarıya anlatamadıgımız için her zaman böyle sanayici olarak görülmeye daha çok devam ederiz.

    • 1 yıl önce

      Her işe tamam abi ben hallederim diye mühür basma o zaman. Kuralına uygun tollari tam bir şeklide işi hakkıyla yap

  28. 1 yıl önce

    Üvey evlatliga devam 4 senedir bu sirkette çalışan bir tdpyim. Eger bana %34 zam verilirse agustosta alacağım para 20bin tlyi geçmeyecek şaka gibi. Bu ücretlere evli bir insan nasıl geçinecek… En düşük memur kademesi bile 22bin tl alacakken, burda kac yıldır kaç bin dolarlık işler yapıp onlardan düşük almak, gerçekten çok üzücü.

  29. 1 yıl önce

    Ahmet Bey,

    Şirketimiz zarara düşmesin, uçuslar gecikmesin vs vs diye gormezden geldiğimiz şeyleri görmeye başlarsak zaten bize verilmeyen o zamdan kat ve kat fazlası şirketten çıkar.

    • 1 yıl önce

      Aidiyetin bittiği yerde hatalar ve ihmaller başlar
      İnsan psikolojisi ne yaparsın

  30. 1 yıl önce

    O zaman tüm işleri imzalarsiniz komponent bulursanız yakarsınız artık.
    Nedir bu böyle kabin ekibe ver uçak için komponent yapan teknisyene eksik zam ver olmaz öyle şey bu havacılık işi boru değil sadec metal bir parça değil yani acil diye de A.o dan daha az zam alirsaniz komponent istemeyin uçaklara…

  31. 1 yıl önce

    Sen insanlara neden yukarıdan bakıyorsun
    TSS denen firmaya kök maaş kaç paraya imza attırdılar biliyormusun 10600
    Peki %34zam nekadara tekamül ediyor hesapla bakalım
    Bugün asgari ücret 11400₺ TSS sizden daha I az çalışıyor
    Hakkını başka şekilde ararsan iyi olur insanlarıda küçümsemekten vazgeç

  32. Thy Teknik AŞ deki üyelerimizin ücretlerinin son 6 aylık diliminde ek iyileştirilme için bugün Genel Başkanımız Yunus DEĞİRMENCİ ve Thy Yönetim Kurulu Başkanımız Sn Ahmet BOLAT beyinde bulunduğu heyetle görüşmemize sendikamızın taleplerinin değerlendirilmesi üzerine ara verilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda tekrar bir araya gelinerek görüşmeler sürdürülecektir.

    Toplantı sonucundan siz değerli üyelerimize bilgi vermeye devam edilecektir.

    Özçelik-İş Sendikası

    • 1 yıl önce

      Bu çalışanların emekçilerin hakkını artık savunun. Verdiğimiz yıllar ve onca emek görmezden gelinmemeli. Hava-İş sendikasının isteklerinden az olmamalı üstüne çalışanın yararına olacak adımlar atılmalıdır. Unutmayın ki pek çok çalışanın vebalini taşıyorsunuz!

  33. Şerefi haysiyeti onuru olan teknik personel gereğini yapar bundan böyle! Bunu yapmayanin karakterinden insanlığından şuphe ederim.bundan sonra gereğini yapın adamliginizi gosterin,demek ki bundan anlıyorlar.siz şirket icin kendinizi feda ettikce bir damla yag boşa gitmesin diye çabalarken emeklerinizi hiçe sayanlara emeğinizin gereğini kıymetini anlatmanın en kısa yolu budur. Sayın BOLAT diğer firmalarla olan centilmenlik anlaşmalarini o zaman kaldırın hodri meydan. Bakalım sonrasında neler olacak izler görürsünüz…

  34. 1 yıl önce

    Bundan sonra comolokko. Eger 34 verirsen gider bagajlari firlatirim belden baglamami takar squat yaparim. Ucakta tuvalletten maiii cikar miyor muyuz. 77lerin tuvaleti ustumuze basimiza patlamiyor mu. İsten mi kaciyoruz sn bolat.

    Madem okulunu okumus min 5-6 senelik tecrubeyle yetkili personelinle dalga geciyorsun. Kaptanlar zaten arkamizda bundan sonra A derse deftere yazar bir bakarsin aog olmus ucak.

    Tdp mdp karistirmayin artik. Hepimiz ayni isi yapiyoruz. Aramizda cok duzgun insanlar da var hic bir isten anlamayan da. Vardiyali calisanin sirtindaki kamburu memur-muhendis tayfadir. Gunluk 1 saat verimli calisarak milyar dolarlik sirkette memurluk yapilmaz.

    • Her kesime ayrı zamlarla Her bir calisan ayrı gezende yaşıyor zannediyorlar enflasyon herkese aynı artıyor maaslar adam seçmece

      Cevapla
  35. 1 yıl önce

    Hep ayni terane gece imza atildi maili gelir yunus ne verirlerse alir ustune 1 puan bile alamaz

  36. 1 yıl önce

    Sendika sarı diyorlar halbuki öyle mi ?
    Bence şeffaflar. Baksanıza sendikası olmayan iştirakler ile aynı zammı alıyorlar.

  37. 1 yıl önce

    Seçim bitti aslan parçalari alamazsiniz

  38. 1 yıl önce

    Yazıklar olsun ve fazla söze gerek yok. Hani yazmışsın ya başkan iş bulun beğenmiyorsanız diye. Kaldırın bakalım şu fair play anlaşmalarını. Bizi iştirak olarak görüp ona göre hep aynı muamele yapılacaksa yollar tamamen ayrılsın siz de müşterimiz olun. Psikolojik olarak her seferinde aynı tavıra karşı dayanacak gücümüz inanın kalmadı. Birileri bu adama C\S ne iş yapar hangi sorumlulukları alır anlatsın. Tornavida sıkan sanayici abilerle karıştırmasın bizi. Hadi sağlıcakla

  39. 1 yıl önce

    Bir daha bu şirkete acıyanı

  40. 1 yıl önce

    Her sene aynı muhabbet oluyor anca klavye başında yazıyorsunuz. Hangarda isyan eden kim var yada şirkette ? Nerede işçinin birliği? Herkes kendini düşünüyor kimse yanında ki ne durumda bakmıyor. Bu kafayla gittikce hiçbir şey değişmez anca buralarda yazar durursunuz. 34 + 1 ikramiye kabul etmiştir bu sendika. Geçen tiste de masadan kalkmışlardı hatırladınız mı ? Çok güzel oyun çekiyorlar biz de izliyoruz. Eski abiler nerede bize öncü olacaklar ?? İlk başta kendi kafamızı düzeltelim sonra çıkıp hakkımızı isteyelim.

  41. 1 yıl önce

    Havacılık mezunu dışardan hat mekanik tecrübe ile şirkete girdim, TDP olarak başlattınız, istemeye istemeye mobilyacıların arasında 3 sene çalıştırıldım, modüllerimi tek tek aldım yetki ile uğraşırken Depoya sürdünüz. O da yetmez gibi kapı göstererek depoyu sundunuz, kafanıza göre ünvan değiştirip hakkımız olan teknisyenliğe geçmişimizi engellediniz. İş yürüsün diye hat bakıma depodan malzeme veriyordum lakin prosedür neyse onu uygulamak icap ediyor anladığım kadarıyla verdiğiniz değer kadar, emek alırsınız şu dakkadan sonra prosedür neyse o, iş yürüsün diye insiyatif alıp sorumluluk alıp kendimizi riske atmaya hiç gerek yokmuş. Tanıdıkları sayesinde işe giren vasıfsız adamlar alsın gerekli sorumluluğu bizde izleyelim.

  42. 1 yıl önce

    Kabine kokpite ve tüm iştiraklere piyasa üstü rakamlarda ücret ödenirken.Teknik için %41 dahi sektör ortalamasının altında kalmamıza sebep olacaktır.
    Fazlasını değil hakkımızı istiyoruz

  43. 1 yıl önce

    Şirkette teknisyen kadrosunda çalışan da TDP kadrosunda çalışan da aynı işi yapıyor, fakat TDP daha az maaş alıyor.Sırf mezuniyetle bu bağdaştırılmamalı 4 yıllık okumuş öğretmen uçakla uzaktan yakından alakası olmayan belki de binmemiş kişiler teknisyen, 2 yıl bile olsa uçakçılık okumuş kişiler teknik destek oluyor bunda bir liyakatsizlik yok mu? Mantıklı olan en azından havacılık Myo dan mezun olanların da teknisyen kadrosunda olması gerekli değil mi?
    Şimdi mühendislik oku o zaman diyenler olacak, okuyup da mühendislik kadrosuna alınamayan kişiler de var.
    Madem 2 yıllık okuyanlara 4 yıllık okuyanlar ayrı o zaman aynı işi neden yapıyorlar? Bari yetkilenmede eşit şartlar oluşturulsa.

    • Sizi tdp diye işe alırken, teknisyen kadrosuda vardı. Niye tdp olmayı kabul ettiniz? Şimdi gelmiş 10-12 yıldır çalışan teknisyen kadrosunda ki teknik eğitim mezunlarına laf söylüyorsunuz

      • 1 yıl önce

        Habomda gel habomcu denirken sana göre haksızlıktı 12 yıllık güruh yellenirken hep anlatıyorsun.Bize gelince seçmeseydin mi diyorsun ? Şirketin teknisyenlik size verdiği zekattır diyen can şaşmaza yapsaydın şovunu git öğretmenliğini yap işgaliyeci

        • Dedi ve yarım yapmadı iş için Abi Logbook u mu mühürler misin? diye geldi :))

      • 1 yıl önce

        Mühendislik kadrosu da vardı ona da başvurabilirdim haklısın

        Cevapla
    • Hakkınızı başkalarına laf söyleyelerek, saçma kıyaslamalar yaparak aramaya çalışmayın!!

  44. 1 yıl önce

    İmzalamayin. 41 ide imzalamayin istemiyoruz

  45. 1 yıl önce

    Ahmet Bey’e tek bir sorum olacak;
    Thy A.O çalışanlarının Thy Teknik A.Ş çalışanlarından farkı nedir? Milyon dolarlık uçakların bakımını yap,parçasını uçağa tak,kartları mühürle kelle koltukta gez tgs ile aynı muameleyi gör

  46. 1 yıl önce

    Tüm samimiyetimle söylüyorum sadece enflasyon farkını versinler gerisinde gözüm yok.Ne bu her 6 ayda bir köpeğe muamele eder gibi aynı tavırlar.Uzun zamandır zaten bu tavırlardan rahatsız oluyordum artık bu günden sonra şirket falan umrumda değil.Yıllardır süründürüyorsunuz bide üstüne Pandemide arttığınız kazık hediyesi oldu.Bundan sonra AMM-CMM ne diyorsa o.Siz şu enflasyonist ortamda bana 200-300 doların hesabını yapın ama ben 40-50 bin doların hesabını yapmayacağım.Şirket bizim şirketimiz diye neleri görmezden geliyoruz ama insana ite davranır gibi davranıyor sayın yöneticiler.Boşuna dememişler Deveyi ….. İnsanı …….. diye

    • 1 yıl önce

      AMM e veya CMM e göre çalışmıyorsan zaten para istemeye hakkın yok. Böyle yorum mu olur. Sana üst yönetimden bir kişi bile kitabın dışına çık demedi. Bu kalitede bir yorum yapan teknisyenin aldığı para fazladır. Senin gibi insanların varlığı zaten bizleri küçülten.

      Cevapla
      • 1 yıl önce

        Okuduğunu iyi anlayamıyorsun galiba.AMM-CMM dışına çıktık diyen yok.Hani mesela komponentin üzerinde emniyeti etkilemeyecek estetik bir defect var diyelim ve kitap sorgusuz sualsiz değiştirmeni istiyor ya ondan bahsediyorum.İşin içinde olmadığın ne kadar belli.Pilotlar için de tek motor taksi yapacaksın diye biz kural olmadan yakıt tasarrufu için tek motor taksi yapıyorlar ya onla aynı şey.Git başka yerde şirkete yalaklık yap

        Cevapla
        • 1 yıl önce

          HOŞT, Prosedürün dışına çıktığını yazmaya cesaret edecek kadar cahil olup bununla övünen birini bu şirkete neden almışlar. HOŞT, Cahilde cesaret olur. HOŞT, Tam olarak buna örneksin hakaret edecek kadar cesaretlisin. HOŞT, Senin gittiğin yollardan ben git gel yaptım. Kimse sana demedi prosedür dışına çık. Senden teknisyen olmaz. HOŞT, Olsa da anca çiftlikte olur yazdığın sözün sahibi doğal olarak sensin. HOŞT, Ben zaten orda değilim ve yalakalık yapacak konumda da değilim. HOŞT, Dilenmeye devam et. Hoştinyen sendikasi kurulursa seni başkan yaparız. Belki bir gün.

          Cevapla
      • 1 yıl önce

        Senin şirket yalakası ve dışarıda çalışsa asgari ücret alamayacak biri olduğuna yemin edilebilirim ama kanıtlayamam.Üst yönetimi savunacak başka yer mi bulamadın

        Cevapla
        • 1 yıl önce

          Olum ben zaten dışarda sizin hayal edemeyeceğiniz yerdeyim. Siz burada dilenciliğe devam edin. Arada da işinizi düzgün yapın prosedür dışına çıkmayın. Yetkiniz alınır ağlarsınız. Yönetim yalakalığı yapacak olsam kalırdım zaten. Uçak teknisyeninin önce kendine saygısı olur. Çok kızarsaymış AMM CMM e göre çalışırmış. Cahil adam.

          Cevapla
  47. 1 yıl önce

    Bolata bu gömlek bol geldi, saygınlığını yitirdi.Bu teknisyen düşmanlığı fazla artık

  48. 1 yıl önce

    G5 kaplumba millete kanalizemi oluyorsunuz

  49. 1 yıl önce

    Touch blue kap gel demistir miko bizim 7.40 a

  50. 1 yıl önce

    TGS ve diğer iştiraklerde sendika yok ve %34 alıyor. Çelik İş sendikalı bir Teknik AS. % 34 aynı şartlara imza atarsa kendi varlığını yok sayar. Hadi bakalım şimdi tam is yavaşlatma zamanı. Masaya yumruğunu vurma zamanı. Biraz sendikacılik oynama zamanı dimi. İki ucu bo..lu degnek.

  51. 1 yıl önce

    Sayın THY yönetimi maçanız yiyorsa firmalarla yaptığınız eleman transfer anlaşmalarını iptal edin, bakalım çalışacak bir tane kalifiye teknisyen kalıyormu bu komik paralara, gerçi biz teknisyenlerde suçluyuz pandemide millet evinde yatarken biz normalden daha çok çalıştık bakımları aksatmadık, paramız kesildi uçaklar gecikmedi, AO öz evlat oldu, biz köle olduk hala bakımlar devam ediyor, uçaklar tehirsiz uçuyor.
    Uyan ey TEKNİSYEN uyan, sen almazsan hakkını vermez bu vicdansızlar hak ettiğin saygıyı!

  52. 1 yıl önce

    Sen o masadan kalktıysan geri oturma zam da istemiyoruz.Bu kadar sertifikasyon ve lisans sürecine dahil bir mesleki grubun ünvanını teknisyen title adı altında indirime ucuzlamaya sürüklediğiniz yetmezmiş gibi her gün motm,duyuru,ct,mobbing,anahtar unutma,izne çıkma,mazeret alma,uçaktan uçağa mola verme, sigara içme, ofise gelme,arabada oturma,hastalanma,rötar yeme bu kadar cefanın karşılığı TGS ve diğerleriyle bir görülmekse bir daha oturma o masaya.Ev kiram olmuş 15 k maaş alıyorum 22 k ben neyi nasıl bi araya getireceğim de bana %34 ü hak görüyorsunuz.Vardiya,yetki tazminatı, pazar primini çıkarsan vasıfsız çok sevdiğin şirket personellerinden zaten bir farkım yok.Anex ve human factor neler söylüyor bi bak istersen herkesin psikolojisini bozdun iş konuşan insan kalmadı herkesin çehresi değişti ve bunda insanın şahsi iradesi ve yönelimi dışında siz idarecileri idare noktasındaki başarısızlığı var.

  53. 1 yıl önce

    Ahmet bey teknik aş’yi tgs’yle tss’yle bir tutuyor ya başka lafım yok yazık..

    • 1 yıl önce

      Sen insanlara neden yukarıdan bakıyorsun
      TSS denen firmaya kök maaş kaç paraya imza attırdılar biliyormusun 10600
      Peki %34zam nekadara tekamül ediyor hesapla bakalım
      Bugün asgari ücret 11400₺ TSS sizden daha I az çalışıyor
      Hakkını başka şekilde ararsan iyi olur insanlarıda küçümsemekten vazgeç

      • 1 yıl önce

        Kimseyi küçük veya yukarıda gördüğüm yok teknisyende değilim lakin şirket işe alırken LİSANS, LİSAN ve ZEKA şartı koşuyorsa yani daha fazla nitelik arıyorsa kusura bakmayın ben kendimi 40 yaşında ingilizceyi a1 seviyesinde konuşan hatta konuşamayan kimseyle bir tutmam yerimi de haddimide bilirim

  54. %30 kesinti yaparken iştirak değildik. ama zam yapılınca iştirak olduk. Artık geçim derdinden bizlere yaşattığınız stresten gına geldi. Ahmet Bey madem bizden hoşnut değilsiniz hepimizi işten atın, iştirak firmalardaki çalışanlarl uçağın motor değişimini bakımını yaparsınız artık

  55. 1 yıl önce

    En son imzalanan tis de 6 ay içerde kaldı.AO ile aynı zamları almak için diye açıklama yapıldı. En küçük taviz kesinlikle kabul edilemez

  56. 1 yıl önce

    Ne güzel memleket çok alana çok ver az alana az ver sonra çıkıp biz ayırmıyor de

  57. 1 yıl önce

    Bizi iştirak olarak gören zihniyet gelsin diğer iştirak firmalarda çalışan kardeşlerimize uçağın bakımlarını yaptırsın o zaman. Biz dişimizi tırnağımız katarken gördüğümüz mualeme bu olmamalıydı. İlker aycıyı arıyorum artık. Çalışanına bu kadar düşman bir başkan görmedim bu şirket tarihinde

    • 1 yıl önce

      A. B: “kimseyi ötekileştirmeyeceğim” sonuç: A. O%41, Teknik %34… Peki neden? Biz aynı ailenin bir parçası değil miyiz? Yöneticilerimiz mi farklı? Patron mu farklı? 7 puan fark neden? Biz daha mı az çalışıyoruz? Biz hak etmiyor muyuz? Biri bana bunu anlatsın lütfenn

    • 1 yıl önce

      Seve seve yaparım ve sizden daha iyi yaparım Ahmet Bolat müdürümüzün dikkatine

      Cevapla
  58. 41 in altından alıp o masadan kalkarsan sakın gelme teknıge.

  59. 1 yıl önce

    Pandemi de full gelip %30 kesinti alan ben o yagmurda ruzgarda storage yapicaz diye do a ben kötü gün olunca aynı gemideyiz herkese esit muamele kaldıki is yükü artmasina ragmen. Ama iyi gün olunca sen iştiraksın ayrilmak istersen herkesle iyi niyet imzala geçislere engel ol ÇOK YAZIK

  60. 1 yıl önce

    Tgs ve diğer iştiraklere banka promosyonu verirken ben THY’yim zam verilecekken iştirakim.Pandemide ücret kesintisi olurken THY’yim zam verilirken iştirak şirketim.Bi nala bi mıha derler.

  61. 1 yıl önce

    İş yavaşlatmıyanınn şirketin en vasıflı işini biz yapıcaz garsona memura bensen fazla zam allah cocuğunuzdan cıkarsın

    • 1 yıl önce

      İsyan etmekte haklısın ama insanların çoluğunu çocuğunu karıştırma gelir seni bulur.

  62. 1 yıl önce

    %41 en az,
    Tdp, büro, uzman yrd, gibi kadrolara seyyanen iyileştirme, ve vardiya primlerini düzeltme gerisi yalan pazarlık.

  63. 1 yıl önce

    Ahmet bey vizyonu geniş bir insan olarak size soruyorum uçak bakım yapan onaylayici personel de niye global skala lara göz atmıyoruz, niye insanların emeğini görmezden geliyorsunuz, teknik i AO dan ayrı tutmanızi kabul etmiyoruz.

  64. 1 yıl önce

    Bolat kafası bu işte. Reis nasılki memura /84 verip .emekliye yüzde 25 vermesi gibi .

  65. 1 yıl önce

    Bence bu saatten sonrasını vermesin. Normal sartlarda sendikanın yapması gereken, öyle diyorsanız 41 i de artık kabul etmiyoruz demeli getekirse hiç verilmemesini göze alıp yaz operasyonunu aksatmayla masaya oturmalı… mesela yani.. şahsen istemiyorum vermesinler başlarım zamlarına. Ona göre tavır almak gerek

  66. 1 yıl önce

    Teknikte ayrı bir maaş yapılanması gerekli özel şirket yetkisiz teknisyen bizim yetkiliden fazla alıyor. Her görüşmede aynı oyunu oynamayın artık tamam anladık sendika ovv çok iyi ama burda %100 bile zam verseniz sendika almış olmayacak bunu artık bütün personel biliyor sadece sendikaları güçlendirmek için yaptığınız bir oyun başka hiçbirşey değil.

  67. Çıkın 41 aldığınızı söyleyin, Gerçekten ömrümüzü yediniz

  68. 1 yıl önce

    Daha önceleri borçlarımın tamamını kapatırken daha bugün hayatımda ilk defa kredi kartımın sadece asgarisini ödeyebildim. 20000 altında kira yok. ne yiyip’te kiramızı faturalamızı ödüyeceğiz. Artık yeter. 3 kuruş için yediğimiz mobing’e hiç girmiyorum bile. Bu saatten sonra kendime başka firma bakarım. Bizleri kaybettiniz ve küstürdünüz şirkete. yazıklar olsun

  69. 1 yıl önce

    Hani ayrım yoktu?! Siz eşitlik sağlamazsanız,Allah sizi alsın…

  70. 1 yıl önce

    Sendika, sakın 41’in aşağısına kabul etme.. A. O ile aynı hakları istiyoruz.

  71. 1 yıl önce

    Kesin öyledir.%41 hayırlı olsun demek bu kadarmı zor arkadaş çık bir kerede imzaladığın şeyi Aslan gibi savun

  72. 1 yıl önce

    Tek temennimiz Çelik iş bu duruşun arkasında sağlam durabilir ve AO dan aşağı imza atmamasıdır.

  73. 1 yıl önce

    Helal olsun sendikaya bu muamale kabul edilemez.

  74. 1 yıl önce

    Biz kabul etmiyoruzdeğil 34 ü, 41 i bile. C/S tazminatı artmadan, tip başına run-up primi gelmeden, tip tazminatları her tip için olmadan, tdp diye bi saçmalığı kaldırmadan, başteknisyenlik-şeflik primlerini yükseltmeden, habomdan geçiş yapanların kıdemini saymadan, uçuş sorunlarının çözülmeden, herkese seyyanen artış verilmeden artık anlaşma falan yok. İş yavaşlatmaysa iş yavaşlatma, durdurmaksa durdurma. YETER ARTIK YETERRR!!

  75. 1 yıl önce

    41 den aşağısını düşünmek bile istemiyorum. Böyle bir durumda çalışanların aidiyet duygusunun biteceği kesin…

  76. 1 yıl önce

    Sendika sakin %41 altını kabul etmeyin sakin!!!!sayın Bolat sizin amacınız nedir? %100 calisanlarinizi ayirmakmi cidden sizi anlamak zor çok kazanana çok verip az kazananın emeğini gaspetmekmidir hangi inanç ile bağdaşır bu…

  77. 1 yıl önce

    Çelikiş tiyatro oynamayın.%41 e anlaştınız fakat %34 teklif edildi diye masadan kalktık görüntüsü veriyorsunuz.Neden böyle birşey yapıyorsunuz durun onu da açıklayayım.Savaştık,direndik bak işveren %34 teklif etti ama %41 aldık. Bakın tekrar söylüyorum gerek böyle tatavalara.

  78. 1 yıl önce

    Çok zam yapmayalim tis te verirsiniz diye tgs ye verilen teklifi yunus teklif etmediyse bende bisey bilmiyorum. Gasserili yunustan hersey beklenir

  79. 1 yıl önce

    Her zaman personele verdiğim öğüttür, biz aynı gemideyiz. O’su bu’su olmaz bu işin. Kabin yoksa kokpit olmaz, teknik yoksa kabin olmaz vs. Vs. 15 yıllık çalışma hayatımda İlk defa aidiyetimi sorguladım şirkete karşı. Böyle dolambaçlı yollara gerek yok, mert olun çıkın aynı zamı verdik deyin. 3 kere 5 kere toplanıp ne yapacaksınız? Sonuç değişecek mi? Allaha havalesiniz.

  80. 1 yıl önce

    THY bizi üvey evlat sanıyor Özçelik iş sendikasından ümidim çok fazla tekniği yabana atmamalılar geçinemiyoruz başkanım.

  81. 1 yıl önce

    Tabii yaa, evet evet, kesin böyledir.

  82. Hani kimseyi ayırmıyordunuz bu tavrı anlamakta güçlük çekiyorum. İzah edemiyorum kendime