Özçelik İş ve Türk Hava Yolları Teknik Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Özçelik İş ve Türk Hava Yolları Teknik Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Türk Hava Yolları (THY) ve Özçelik İş Sendikası, yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya vardı. Bugün gerçekleşen toplantıda, THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci başkanlığında önemli konular masaya yatırıldı. Yapılan görüşmelerin ardından taraflar arasında mutabakata varıldı.

Toplu İş Sözleşmesi Detayları:

  • Sözleşme Süresi: Taraflar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, 8. dönem boyunca geçerli olacak.
  • Ücret Artışı:
    • İlk 6 Ay: Yüzde 56 oranında artış.
    • Sonraki 6 Ay: Enflasyon oranına ek olarak yüzde 3 artış.
    • Bir Sonraki 6 Ay: Enflasyon oranına ek olarak yüzde 2 artış.
    • Bir Sonraki 6 Ay: Enflasyon oranına ek olarak yüzde 2 artış.
  • İmza Parası: Sözleşme kapsamında, çalışanlara Mart ayında ödenmek üzere 50.000 TL imza parası öngörülmüştür.

Özçelik-İş ve THY Arasında İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi: Değirmenci’den Açıklama

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ile yürütülen 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında sağlanan anlaşma sonrasında bir açıklama yaptı. Değirmenci, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve THY TEKNİK Genel Müdürü Mikail Akbulut’un katılımıyla gerçekleştirilen son toplantıda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Açıklamasında Değirmenci şunları ifade etti:

“THY Teknik AŞ’de alınteri akıtan üyelerimiz adına yürütmekte olduğumuz 8. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşlerimiz kapsamında, bugün THY Yönetim Kurulu Başkanı Sn Ahmet Bolat ve THY TEKNİK Genel Müdürü Sn Mikail Akbulut’un katılımıyla yaptığımız son toplantıda anlaşma sağlayarak, üyelerimizin ve ailelerinin yüzünü güldürecek bir toplu iş sözleşmesini imzaladık.

Önümüzdeki iki yıllık dönemi kapsayan Sözleşmemizde, birden fazla yapılan prim artışlarının üzerine, bütün ücretlere birinci altı ayda yüzde 56, ikinci altı ayda enflasyon+3, üçüncü ve dördüncü altı aylık dilimlerde ise enflasyon+2 oranlarında artış yapılması sağlandı. Sosyal yardımların tamamında ise yüzde 100 ila 150 arasında artışlar yapıldı. Bu kazanımlara ilave olarak, Şubat maaşıyla birlikte bir defaya mahsus olmak üzere bütün üyelerimize 50 bin TL/net toplu iş sözleşmesi imza ödülü verilecektir.

Toplu İş Sözleşmemiz, başta üyelerimize, işyerimize, Sendikamıza, HAK-İŞ’imize ve ülkemize hayırlı olsun.”

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bizi her yerde ve her zaman takip edin www.airlinehaber.com duyarlı bir tasarıma sahiptir ve sayfayı herhangi bir bilgisayardan, mobil cihazdan veya web tarayıcısından açabilirsiniz. Daha güncel haberler için Google HaberlerLinkedInTwitter ve Facebook sayfalarımızı takip edebilirsiniz.

Exit mobile version