Özçelik İş Sendikasından THY Teknik A.Ş Çalışanlarına Duyuru

sendika-thy

Özçelik İş Sendikası tarafından THY Teknik A.Ş. Çalışanları duyuru yaptı. Yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi;

Değerli Üyelerimiz,

Kıymetli THY Teknik A.Ş Çalışanları,

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde THY Teknik A.Ş. ile Sendikamız Özçelik-İş arasında yapılan anlaşma neticesinde, gerçekleştirilen ücret zammına ilişkin, THY Teknik A.Ş tarafından bir duyuru yayınlanmıştı.

Bu duyuruda yer alan bazı ifadelerin net anlaşılamadığı bize yapılan dönüşlerle belirlenmiş olup tarafımızca bu mailin atılması zorunluluğu doğmuştur.

Yapılan anlaşma gereği, 01.07.2021 tarihinden geçerli olmak üzere %18,45 oranında ücret zammı yapılması, 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin ilk dönemi için belirlenecek olan zam oranından 2021 yılının ilk 6 aylık enflasyon (%8.45) oranının mahsup edilmesi(düşülmesi) kararlaştırılmıştı.

Şöyle ki; 01.07.2021 tarihinde uygulamaya konulan %18.45’lik zam uygulamasının, yüzde 10’u geçmişteki kayıplarımızın telafisinin bir kısmına tekabül etmekte olup, %8.45 ise (bu oran 01.01.2021-30.06.2021 tarihlerini kapsayan enflasyon oranı) 01.07.2021 tarihinden geçerli olacak 7.Dönem Toplu İş Sözleşmemizin imzalanmasından sonra birinci 6.ay ücret zammından mahsup edileceği yönündedir. (Yani, 7.Dönem Toplu İş Sözleşmemizin birinci 6. Ayına %X ücret alacağımızı varsayarsak, “%X-8.45=çıkan sonuç” ücretlerimize artı yansıyacak zam miktarı olup, 1 Temmuz 2021 tarihinden toplu sözleşme imza tarihine kadar oluşacak ücret farkları da tarafınıza ödenecektir.)

Toplu iş sözleşme masasında olduğumuzdan dolayı toplu iş sözleşmemizin ipotek altına alınmasının önüne geçmek, taraflar arasında ihtilafa sebep olmamak ve toplu iş sözleşme görüşmesi daha başlamadan bitirilmiş gibi bir intiba oluşturmamak, sendika-işveren-çalışanlar nezdinde çalışma barışına zarar verebilecek herhangi bir algıyı engellemek için ilgili duyuruya tarafımızca Mahsuplaşma ibaresi işverene ekletilmiştir.

Ayrıca üyelerimize net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; kayıplarımızın %10’unun telafi edilmesi bizleri bir nebze olsun rahatlatmış olsa da geri kalan kayıplarımızın telafisi için Toplu İş Sözleşme masasında canla başla mücadele vereceğimizden hiçbir üyemizin şüphesi olmasın.

Pandemi döneminde Türkiye Sevdalısı olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’nin nasıl yanında olduysak, normalleşme sürecinin başladığı bugünden sonrası için de aynı hassasiyeti Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’den beklediğimizi net bir şekilde ifade ediyoruz.

Tüm üyelerimize sağlıklı günler diliyoruz…
Özçelik-İş Sendikası

Exit mobile version