ÖZÇELİK İŞ Sendikası acil kriz masası kurdu

ÖZÇELİK-İŞ-Sendikası-acil-kriz-masası-kurdu

Depremin hemen ardından bölgede çok sayıda üyesini aileleriyle kaybeden ÖZÇELİK İŞ Sendikası Ankara’daki Genel Merkezinde acil kriz masası kurdu. Halen enkaz altındaki üyelerinin durumunu devam eden arama kurtarma faaliyetleriyle yakından takip eden sendika, Afad ve Kızılay gibi resmi kurumlarla ortak çalışmalarını sürdürüyor.

Özçelik İş Sendikası depremin ilk günü Hak – İş Konfedarasyonun tüm sendikalarıyla başlattığı kampanyaya AFAD’a aktarılmak üzere ilk etapta 1,5 Milyon TL bağışta bulundu.

Ayrıca Genel Başkan Yunus DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları ile tüm Şube Yöneticileri, tüm çalışan kadrolarının isteğiyle yatacak olan bu ayki maaşlarından Hak İş’in başlattığı kampanyayla AFAD’ a bağışta bulunulmasına karar verildi.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Özçelik İş Sendikası ve üyelerinin hazırladığı yardım kolilerini taşıyan 6 tır bugün öğle saatlerinde Hatay’a ulaştı, ayrıca 10 yardım tırının da bölgedeki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktığı belirtildi.

Arsuz, İskenderun, Belen ve Hatay’ın diğer ilçelerinde Karabük, Ankara, Kayseri, İstanbul, Konya, Sakarya ve Kocaeli’nden hazırlanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hatay’a ulaşan yardım tırları Arsuz’un Kara Hüseyinli Mahallesinde Özçelik iş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet GÜNGÖR ve Yönetimi ile Kara Hüseyinli Mahalle Muhtarı Namık ORDULU ve Nergizlik Mahalle Muhtarı Halit KAYA tarafından karşıladı.

Şube Başkanı ve aynı Zamanda Hatay HAK İŞ İl Başkanı olan GÜNGÖR ‘’ ÖZÇELİK İŞ Sendikamızın Genel Başkanı Yunus DEĞİRMENCİ’ nin ve Hak İŞ Genel Başkanı MAHMUT ARSLAN’ ın sizlere çok çok selamları var.

Hepinize çok geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Sendikamız ve konfederasyonumuzun tüm imkanları ve üyelerimizin güçlü destekleriyle her zaman yanınızda olmaya ve destek sunmaya devam edeceğiz.

Bu organizasyonda da emeği geçen tüm herkese sizler adına bende teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah hep birlikte dayanışma ve mücadele ile bu zor günleri de aşıp yaralarımızı da saracağız. Enkaz altında birçok yakınlarımızı ve üye olan çalışma arkadaşlarımızı maalesef aileleriyle birlikte kaybettik. Acımız tarifsiz. Halen göçük altındaki yakınlarımız için umutla aralıksız çalışmalarım sürüyor. Bütün yetkililerle sürekli koordinasyon ve iletişim halindeyiz. Süreci çok yakından takip ediyor ve sendika olarak ihtiyaç duyulan her türlü desteği her alanda vermeye çalışıyoruz. Sendikamızın misafirhaneleri ve mevcut yerleşkeleri de depremzedelerimize açıldı. Buralarda da depremzede üye ve vatandaşlarımıza hizmetler verilecek’’ dedi.

Yardım tırlarının geleceği ihtiyaç sahiplerine hoparlörle duyuruldu. Okul bahçesine indirilen yardım kolilerinde; kuru gıda, un şeker, battaniye, giyecek, hijyen malzemesi, bebek bezi, bebek maması, su, meyve suyu meşrubat, çocuk oyuncağı ve benzeri ihtiyaç maddeleri depremzedelere ulaştırıldı. Gelecek olan yardımların da koordineli bir şekilde halka ulaştırılmasını sağlıyorlar.

Exit mobile version