ÖZÇELİK İŞ DEN GENELGE BİLGİLENDİRMESİ

Bu gün yapılan toplantıdan sonra Özçelik İş sendikası toplantı ile ilgili bilgilendirmeyi üyeleri ile paylaştı.
İşte O bilgilendirme
Değerli üyelerimiz,
2017 Mart ayında Teknisyen İş Guruplarının Düzenlenmesine yönelik işverence yayınlanmış genelgeye mahkemeyle başlatmış olduğumuz devam eden hukuki süreç çerçevesinde 23 Ağustos 2019 tarihinde işverenle, Resmi Arabulucu nezdindeki görüşme gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmede işverenin teklifi karşısında üyelerimizin bizlere ilettiği ücret artışları, kademe ilerlemesi, cs kotalarının artırılması gibi seçeneklerdeki istek ve taleplerin tümü işverene iletilerek Resmi Arabulucu nezdinde detaylı olarak müzakere edilmiştir. İşveren tarafı bütün bu tekliflerin uygulanmayacağını ve üst yönetimce yapılan görüşmeler sonucunda, mevcut teklifin korunarak 31 Ağustos 2019 tarihine kadar olan maddi kayıpların karşılanarak, iş guruplarına yönelik herhangi bir değişiklik yapılmayacağına karar verildiğini belirtilmiştir. Bizlerde Sendika olarak üyelerimizin bize ilettiği resmi beyanları doğrultusunda hareket ederek üyelerimiz için Anlaşma yada Anlaşmama zaptının tutulmasını talep ettik.
Resmi arabulucu nezdinden Süreci ANLAŞMA ile sonlandırılan üyelerin tutanak tutularak 31.Ağustos 2019 tarihine kadar olan ücret kayıplarının karşılanacağı işveren tarafından beyan edilmiştir. Resmi arabulucu süreci başlamadan önce başvuran kişilere 31.07.2019 tarihine kadarki ücret kayıplarının 8 Eylül’de yatırılacak olan Ağustos ayı Maaşıyla birlikte ödeneceği, Ağustos ayı farklarının ise 8 Ekim deki yatırılacak olan Eylül ayı maaşlarına yansıtılarak ödenebileceği işverence beyan edilmiştir. Ayrıca işverence Yetki belgesini Resmi arabulucu süreci başlatıldıktan sonra ulaştıran üyelerinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için resmi işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ekim’de yatırılacak olan Eylül ayı maaşına kadar yetiştirilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağı belirtilmiştir.
Süreci beyanları doğrultusunda ANLAŞMAMA biçiminde sonlandırmak isteyen üyelerinde hukuki süreçlerine talepleri durumunda devam edilecektir. 28 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak olan görüşmelerde tutanakların hazırlanarak karar ilgililere bildirilecektir.
 

Değerli üyelerimiz,
Teknisyen İş Guruplarının Düzenlenmesine yönelik işverence yayınlanmış olan genelgeden dolayı devam eden arabulucu görüşmeleri 23 Ağustos 2019 tarihinde işveren ve Resmi Arabulucu nezdinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşmede bir önceki resmi arabulucu toplantısında işverenin yapmış olduğu teklife karşılık öneri görüş ve düşüncelerini bildiren üyelerimizin ilettiği ücret artışları, kademe ilerlemesi, cs kotalarının artırılması gibi gerek bireysel, gerekse geneli ilgilendiren tüm istek ve taleplerin tümü işverene iletilerek Resmi Arabulucu nezdinde detaylı olarak müzakere edilmiştir. İşveren tarafı bütün bu tekliflerin uygulanmayacağını ve kendi üst yönetimlerince yapılan görüşmeler sonucunda mevcut teklifin korunarak, 31 Ağustos 2019 tarihine kadar olan maddi kayıpların karşılanarak, iş guruplarına yönelik herhangi bir değişiklik yapılmayacağına karar verildiğini beyan etmiştir. Bizlerde sendika olarak üyelerimizin hak ve menfaatleri üzere genelge@ozcelikis.org
adresine yolladıkları irade ve beyanları doğrultusunda hareket edeceğimizi belirttik. Bu sebeple resmi arabuluculuk toplantısı yasal süre dikkate alınarak son kez 28 Ağustos tarihinde yapılacaktır.

Resmi arabulucu nezdinde gerçekleştirilecek olan son toplantıda iradelerini ANLAŞMA olarak ortaya koyan üyeler için 31 Ağustos 2019 tarihine kadar olan tüm ücret kayıplarının karşılanacağı işveren tarafından beyan edilmiştir. Resmi arabulucu süreci başlamadan önce başvuran kişilerin 31.07.2019 tarihine kadarki ücret kayıplarının Eylül ayında, Ağustos ayı farklarının ise Ekim ayı içinde ödenebileceği işverence beyan edilmiştir. Ayrıca Yetki belgesini Resmi arabulucu süreci başlatıldıktan sonra ulaştıran üyelerinde herhangi bir mağduriyet yaşamaması için resmi işlemleri tamamlandıktan sonra maddi kayıplarının hesaplanarak Ekim ayına yetiştirilmesi gerekli çalışmaların başlatılacağı belirtilmiştir.
27 Ağustos 2019 tarihine kadara ANLAŞMA yada ANLAŞMAMA şeklinde iradelerini beyan etmeyen üyelerin hukuken işveren teklifini Kabul Etmeme/ Anlaşmama şeklinde değerlendirileceği ve resmi arabulucu sürecinin bu üyelerimiz yönünden ANLAŞMAMA biçiminde sonlandırılacağı önemle duyurulur. Bu konudaki tüm hukuki sorumluluk irade beyan etmeyen ilgili bireylerin sorumluluğunda olacaktır.
Resmi arabulucu sürecini işveren teklifini kabul etmeme/anlaşmama şeklinde ortaya koyan üyelerinde hukuki süreçlerinin devamı/dava açma talepleri için ayrıca bilgilendirilerek gerekli hukuki destek sağlanacaktır.
Bilgilerinize sunulur.
Not: genelge@ozcelikis.org  adresine 27 Ağustos 2019 tarihinde saat 16:00 ‘a kadar yetki belgesini vererek resmi beyanda bulunmayan üyeler için hukuken işlem herhangi bir işlem yapılmayacağından Resmi Arabulucu tarafından ANLAŞMAZLIK tutanağı tutulacaktır.

Saygılarımızla
Özçelik-İş Sendikası
İSTANBUL HAVACILIK ŞUBE BAŞKANLIĞI
Exit mobile version