ÖZÇELİK İŞ AVRUPA HAVACILIK ŞUBESİNİN SESSİZ VE SEDASIZ BASKIN DELEGE SEÇİMİ!

özcelık-ıs-delege

AIRLINE HABER ailesi olarak siz değerli okurlarımızdan gelen bilgiler ışığında Daha önce baskın delege seçimi haberi yapmış ve şube yönetimindekilerin bile haberdar olmadan yürütülen adaylık sürecini sizlere duyurmuştuk. Maalesef tüm uyarılarımıza rağmen, üyelerin tümüne şeffaf biçimde ilan edilip duyurulmadan oldu bit tiye getirilerek bir delege adaylığı süreci yürütüldüğü bilgisini aldık

Söyle ki;  Adaylık başvurusunda bulunup, resmi başvuru belgesini alan kişilerin adaylık listesinden çıkarılıp listeye konulmadığı iddia edilmekte.

Bu tür şaibelerin demokratik bir seçim ortamını gölgeleyeceği ve sendikanın listesini destekleyeceği yönünde kaygılar dile getirilmekte.

Ayrıca İlan edilen beyaz, mavi ve kırmızı listelerde başı çekenlerin hepsinin önceki sendika şube yönetici ve temsilcilerinden oluşması.  Kiminin istifa kiminin mevcut yöneticilerden oluşması bu seçimin sendika içi hesaplaşmalara kurban edilmesi şüphesi uyandırmakta.

Pandemi döneminde evden ve kısmi çalışanların, yaz dönemi nedeniyle yıllık izin ve görevde olanların çoğunlukta olduğu bir süreçte yetkililerin herkese açık bir mail, mesaj veya ilanla duyurmadan apar topar bir seçim yapılması ciddi rahatsızlıklar uyandırmış gibi görünmekte

Bu listelerin seçim sonrası ittifaklara ve kendi içinde bir takım entrikalara gebe olduğu yönünde kuşkular giderek artarken Sendika odalarına ve bir ilan panosuyla da olsa da bütün üyelerin hür iradesiyle seçime katılım demokratik iradenizi kullanmasını arzu ediyoruz.

Bu nedenle sizleri 4 yıl boyunca işveren karşısında temsil edeceğine inandığınız kimselere destek için herkesi sandığa davet ediyoruz.

Airlinehaber’in sendika konusunda da bilgili kadrosu ile herkese gerekli uyarılarda ve bilgilendirmelerde bulunarak, sorumlu habercilik anlayışımız gereği elimizden geldiğince bilgilendirmelere devam edeceğimizden kuşkunuz bile olmasın.

SEÇİM BİLGİLERİ; (Aldığımız bilgiler çerçevesinde)

Seçim 09 Ağustos Pazartesi günü 07:00 -18:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Oy vermeye gidecek kişilerin TC kimliği ile personel kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve kurallara uygun biçimde hazırlanmış oy verme kabinlerinde gizli olarak oy kullanmaları gerekmektedir.

Her listeden istediğiniz kadar adayları destekleyebilirsiniz. Önemli olan sadece bulunduğunuz lokasyonda ki belirlenmiş aday sayısı kadar kişiyi seçmeniz.

Örneğin; İGA 43 delege seçilecekse siz 44 kişiyi işaretleyip seçemezsiniz. Aksi durumda kullandığınız oy pusulası geçersiz sayılacaktır.

Yani her lokasyonun belirlenmiş delege kontenjanı kadar adayı tercih edebilirsiniz!

Airlinehaber’e atılan bilgilere göre 3 ayrı lokasyonda aşağıdaki Sandık Alanları belirlenmiş.

İSL1 LOKASYONU( ATATÜRK HAVALİMANI B KAPISI MOTOR ATELYESİ) 43 DELEGE ADAYI

İSL2 LOKASYONU (ESKİ MNG HANGARI FLORYA TARAFI 2 KAT SENDİKA TEMSİLCİ ODASI) 16 DELEGE ADAYI

İGA LOKASYONU (YENİ HAVALİMANI LMH HAGARI) 66 DELEGE ADAYI

OLMAK ÜZERE TOPLAMDA 125 DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK.

Seçimin şimdiden herkese hayırlı olmasını ve demokratik ve şeffaf bir ortamda yasalara uygun biçimde gerçekleştirilmesini diliyoruz.

NOT/ Aday listelerine sandıkların kurulacağı alanlardaki listelerle ilan tahtalarından ulaşabilirsiniz.

Mavi listenin mevcut atanmış yönetim ve merkez destekli olduğu,

Beyaz listenin eski şube yönetimine küskünlerden oluştuğu

Kırmızı listenin ise, eski şube yönetiminden istifa edip ayrılan kimselerden oluşarak ortaya çıktığı belirtilmektedir.

Aslına bakacak olursanız; Demokratik ortamlarda her liste adaylarını ve ortaya çıkış gerekçelerini, oylarına talip olduklarını kitlelere ilan ve beyan ederek duyurması gerekir. Maalesef bizde bu kültür oluşmamış. Mevcut durumda, hiçbir kesimin bizlere ulaşmış resmi bir ilanı ve çağrısı olmadığı için haber kaynaklarımızdan tarafımıza iletilen listeleri sizlerle paylaşamıyoruz.

Birçok üye bu ilan tahtaları ve panolarının yerlerinin bilmediği ve çoğu kimsenin listelere ulaşamadığı belirtilmekte. (Belki de ulaşamaması istenmekte)

(Bilgilerde eksik ya da düzeltme için yetkililerin bizlere yapacağı başvurularla iletecekleri ilan ve duyuruları da sizlerle paylaşacağımızı da buradan bir kez daha belirtmek isteriz.)

©Airlinehaber

Exit mobile version