Ordu-Giresun Havalimanı Bakıma Alındı! Uçak park yeri 10’a çıkarılacak

Ordu-Giresun Havalimanı Bakıma Alındı! Uçak park yeri 10'a çıkarılacak

2015 yılında hizmete giren Ordu-Giresun havalimanında zemin iyileştirme ve genişletilme çalışmalarında başlandı. Bakım sırasında havaalanının uçuşlara kapatılmayacağı belirtildi.

Ordu- Giresun havalimanının bakıma alındığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre havalimanında apron park alanı büyük bir yenileme sürecine girecek. Şu anda 5 uçağın park edebildiği bu alanda yapılan genişletme çalışmaları sonucunda, 10 uçağın aynı anda park edebilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yeni bir taksi yolu inşa edilerek, havalimanı trafiğinin daha düzenli ve verimli olması sağlanacak.

Yetkililer havalimanı için 177 milyon liralık yatırım öngörüldüğünü ifade ettiler. Bakım çalışması başlatılan havalimanında uçuşların ise normal seyrinde devam edeceği kaydedildi.

EMEKLİ JEOLOJİ PROFESÖRÜNDEN TEPKİ

177 Milyon Daha Harcanacak

Öte yandan KTÜ’den emekli Jeoloji Profesörü Osman Bektaş, Ordu-Giresun Havalimanı hakkında dikkat çeken bir iddia attı. Havalimanında çökmeler olduğunu ileri süren Prof. Dr. Osman Bektaş, havalimanı için harcanan parayı eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, “Yazık değil mi bu milletin parasına? Denize kayaları yuvarlayarak gelişigüzel doldurulan, 300 milyon liraya mal olan Ordu-Giresun Hava Limanı için ” Türkiye ve Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk hava limanı’” söylemiyle hava attık. Ancak jeolojik ön görüler ve uydu ölçümleri pistte oturmaların başladığını yıllar önce vurgulamıştı. 2015’te hizmete giren pistte 8 yıl sonra oturmalar nedeniyle oluşan çatlakların onarımı söz konusu. Plansızlık nedeniylede onarımın yanında 177 milyon daha harcanarak genişletme yapılacak.” ifadelerine yer verdi. (orduolay)

Exit mobile version