Ordu-Giresun Havalimanı 50 Günlük Bakıma Alınıyor: Kapasite Artırılacak

Ordu-Giresun Havalimanı 50 Günlük Bakıma Alınıyor: Kapasite Artırılacak

Türkiye ve Avrupa’nın deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015 tarihinde açılışından bu yana binlerce yolcuyu ağırladı. Yıllık bir milyondan fazla yolcu kapasitesiyle Türkiye’deki 58 havalimanı arasında 16. sırada yer alan havalimanı, sisli ve rüzgarlı hava şartlarında yaşanan pas geçme olaylarıyla zaman zaman gündeme geldi. Bu sorunlar, açıldığı ilk yıllarda yolcuların mağduriyetine neden olmuştu.

2023’te 10 Gün Uçuşlara Kapatılmıştı

2023 yılının Kasım ayında yapılan PAT sahası onarımı ve apron genişletme çalışmaları nedeniyle 10 gün süreyle uçuşlara kapatılan havalimanı, benzer bir süreç için yeniden kapanıyor. 16 Eylül-5 Kasım 2024 tarihleri arasında toplamda 50 gün boyunca bakıma alınacak olan Ordu-Giresun Havalimanı, bu süreçte PAT saha onarımı ve apron genişletmesi çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Kapasite Artışı ve Yeni Altyapı Yatırımları

Yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte havalimanının mevcut kapasitesi önemli ölçüde artırılacak. 5 adet uçak park sahası 9 adete çıkarılırken, ikinci bir taksi yolu da inşa edilerek operasyonel kapasite güçlendirilecek. Bu yatırımlar, havalimanının gelecekte daha fazla uçuş ve yolcuya hizmet vermesini sağlayacak.

Son Uçuş İstanbul’a

16 Eylül 2024 itibarıyla 50 gün süreyle kapanacak olan Ordu-Giresun Havalimanı, son uçuşunu saat 21.40’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gerçekleştirecek. Bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra havalimanı, daha yüksek kapasiteyle hizmet vermeye devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir