featured

“Operasyon bitene kadar Rusya yolcu uçağı üretemez”

Uçak tamir ve bakım alanında faaliyet gösteren Aviasistemı şirketinin genel direktörü Dmitri Horujik sektörün savunma sanayi siparişleri nedeniyle “stres altında” olduğunu söyledi.

Horujik, sipariş yoğunluğu nedeniyle yolcu uçağı üretimine sıra gelmediğini, bu nedenle hükümetin ortaya attığı “2030’a kadar en az 1000 uçak” üretme fikrinin gerçekçi olmadığını dile getiriyor.

“Operasyon bitene kadar Rusya yolcu uçağı üretemez”

RBC Gazetesi’ne konuşan Genel Direktör şunları söyledi:

“Eğer biri bana Kazan’da TU-214 seri üretimi olacak mı diye sorarsa ona şunu söylerim: Bu özel askeri operasyonun ne zaman biteceğine bağlı. Çünkü şu anda parça ve bileşen üreticilerinin TU-214 ile uğraşacak vakti yok.”

Horujik, Nijniy Novgorod ve Tambov vilayetlerinde TU-214 serisi için parça ve bileşen üreten fabrikaların savunma sanayi siparişleri nedeniyle sivil siparişleri ancak 2025 sonunda teslim edebileceğini söyledi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Denis Manturov Haziran ayında St. Petersburg’da düzenlenen forumda 2030 yılına kadar en az 1000 yolcu uçağı üreteceklerini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde, Vladimir Putin çalışmaların yavaş ilerlemesini gerekçe göstererek Manturov’u kameraların önünde azarlamıştı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir