OGM’nin 2024 İlk Yarısında Uçak ve Helikopter Alımı İptal Edildi

OGM'nin 2024 İlk Yarısında Uçak ve Helikopter Alımı İptal Edildi

Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) 2024 yılının Ocak-Haziran dönemine ait verileri, orman yangınlarıyla mücadelede planlanan helikopter ve uçak alım hedeflerinin neden gerçekleşmediğini ortaya koydu.

Hedefler Belirlenmiş, Ancak Harcama Yapılmamış

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, OGM, 2024 yılının ilk yarısı için orman yangınlarıyla mücadele amacıyla 30 hedef belirlemişti. Bu hedefler arasında, yangın söndürme uçağı ve helikopter alımı da yer alıyordu. İdare, bu alımlar için toplam 500 milyon TL’lik bir bütçe öngörmüştü. Bu bütçenin 460 milyon TL’sinin küçük yangın tanker uçağı alımına, 10 milyon TL’sinin ise helikopter su kovası alımına ayrılacağı belirtilmişti. Ancak, planlanan bu alımlar gerçekleştirilmedi ve 2024’ün ilk yarısında helikopter ve uçak alımına yönelik hiçbir harcama yapılmadı.

Araç Alımında da Gerileme

OGM, 171 milyon 880 bin TL bütçe ayırarak 80 adet ilk müdahale aracı almayı hedeflemişti. Ancak, yılın ilk yarısında bu hedef de yerine getirilmedi ve yeni araç alımı gerçekleşmedi. Ayrıca, OGM’nin beş adet greyder ve on adet treyler alımı hedefi de gerçekleştirilemedi.

Exit mobile version