O HABERİ VE KÖŞE YAZISINI KALDIRIYORUZ

 
O HABERİMİZİ VE KÖŞE YAZISINI KALDIRIYORUZ!
Yaklaşık 10 gün önce yaşamını yitiren II. Pilot A. nın haberini ilk kez AirlineHaber duyurmuştu. Haberin yayınından sonra rahmetli pilotun ailesinden gelen uyarı ve rica üzerine açık ismini kaldırmış, sadece isminin baş harfini kullanarak haberimizi ve ilgili köşe yazısını güncellemiştik.
TALPA mailinde ayrıca rahmetli pilotun iki küçük çocuğunun bulunduğu belirtilerek, AirlineHaber sitesinin haberi güncellemek suretiyle sadece isminin baş harfini verdiği, ayrıca haber ve yazılarında gerek rahmetli pilotu ve gerekse aileyi rencide edecek ifadelerin bulunmadığının da altı çizildi.
Ancak olayla ilgili olarak yazı ve haberlerin kaldırılmasının doğru olacağı belirtilerek gereken hassasiyetin gösterilmesi de istendi.
Biz de pilotların meslek örgütü TALPA’nın çağrısına uyuyor, haber ve yazılarımızda rahmetli pilotu ve ailesini rahatsız edecek tek bir cümle kullanmamamıza, üstelik pilotumuzun uğradığı haksızlığa tercüman olmamıza karşın konu ile ilgili yazı ve haberleri yayından kaldırıyor, pilotumuza tekrar Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz.
Değerli okurlarım, konu ile ilgili haberi ilk kez biz yayınladık. Perde arkasını ve dönen dolapları da biz yazdık. Ancak, ahlaki değerlere, insan olmanın asgari gerekliliklerine bile sahip olunmadığını geçen kısa süreç içinde üzülerek gördük.
Artık konuşma, kendini savunma imkanı olmayan bir kardeşimiz ağır suçlamalara, iftiralara maruz bırakıldı. Büyüklerinizin bize öğrettiği ve tembihlediği, ”Ölenin arkasından konuşulmaz” sözü bile yerlerde çiğnendi.
Rahmetlinin acılı eşi ve iki küçük yavrusunun neler hissedeceği düşünülmedi bile. TALPA’nın çağrısını görünce bir an bile tereddüt etmedik. Sadece, bu mailin bize özgü olup olmadığını araştırdık. Konuyu işleyen diğer havacılık sitelerine de gönderildiğini öğrendik. O küçücük, yetim yavruların bir damla gözyaşına sebep olmamak için bırakın haberi kaldırmayı, sitemizi bile kapatmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.
Üstelik bizim haber ve yazılarımızda rahmetlinin hatırasını, acılı ailesini incitecek tek bir kelime bile yoktu. Hiç üstümüze alınmayabilirdik. Ama insanlık böyle zamanlarda belli oluyor. Varsın bizim sitemize kimse girmesin, varsın reytingimiz düşük olsun, varsın reklam vermesinler. Yeter ki, onurumuzla yaşayalım, insanların onuruna, itibarına saygı gösterelim ve tabii ki ölenin arkasından konuşmayalım. 
 
 

Exit mobile version