Norwegian Uçağında Türbülans Şoku! İki Kabin Görevlisi Yaralandı

Norwegian Uçağında Türbülans Şoku! İki Kabin Görevlisi Yaralandı

Rodos-Helsinki seferini yapan Norwegian Havayollarına ait D8-2961 sefer sayılı Boeing 737 MAX 8, Helsinki’ye yaklaşırken şiddetli türbülansa girdi. Türbülans, kabin ekibinin iniş hazırlığı sırasında meydana geldi ve iki kabin görevlisinin yaralanmasına neden oldu.

Yolcular Emniyet Kemeri Sayesinde Güvende Kaldı

Norwegian’ın basın şefi Eline Hyggen Skari, türbülansın yolcular emniyet kemeri bağlı olduğu için yaralanma yaşanmadığını açıkladı. Skari, bu tür yaralanmaların nadir olduğunu ve uçakların güçlü türbülanslarla başa çıkabilecek şekilde tasarlandığını vurguladı. Yaralanan kabin görevlilerinin sağlık durumu hakkında detay verilmezken, Norwegian olayın uluslararası düzenlemeler çerçevesinde takip edildiğini belirtti.

Türbülans Riskine Dikkat Çekildi

Skari, yolculara türbülansın rahatsız edici olabileceğini ancak genellikle ciddi bir risk taşımadığını belirtti. Ayrıca, daha güçlü türbülansların Avrupa dışındaki bölgelerde daha yaygın olduğunu ifade etti.

Finlandiya Güvenlik Araştırma Kurumu (Otkes), olayı “ciddi bir olay” olarak sınıflandırdı ve detaylı bir soruşturma başlattı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir