featured

Nordica Airlines A320 uçağının sağ motoru uçuşta ağır hasarlandı

Estonya Nordica Airlines, İspanya Malaga’dan Münih’e DI-6025 uçuşunu gerçekleştirecek A320-200N uçağı, Malaga’dan kalkış yaparken sağ motordan (PW1127G) bir yangın ikazı alındı ancak, ikaz birkaç saniye sonra kesilince kalkışa devam edildi.

Mürettebat kısa süren yangın ikazı nedeniyle yaptıkları kontrol ve değerlendirmeler sonrası tüm indikasyonların normal olması nedeniyle uçuşa devam etmeye karar verdi, FL340’a ve daha sonra FL360’a tırmandı ve Malaga’dan ayrıldıktan yaklaşık 2 saat, 20 dakika sonra Münih’e güvenli bir şekilde indi.

Uçuş sonrası yapılan teknik inceleme, sağ motorun önemli ölçüde yüksek ısı hasarına maruz kaldığını ortaya çıkardı.

Havayolu, kokpit ekibinin uçuş sırasında sağ motorla ilgili değerlendirmeleri yaptığını ve sonuç olarak tüm motor göstergelerinin normal değerleri gösterdiğini tespit etti ve bu nedenle uçuşa devam edildiğini bildirdi.

Münih’e iniş sonrası yapılan teknik kontrolde uçuşu sırasında sağ motorun bir ateşleme bujisinin gevşediği ve yanma odasındaki yüksek sıcaklıktaki gazların oradan çıkmasına neden olduğu tespit edildi.

Motorda yangın çıkmadı, ancak resimlerde görülebilecek ağır hasarlar oluştu.
Onarım için gerekli yedek parçaların bulunmaması nedeniyle uçağın Eylül 2023’ten önce hizmete dönmesi tahmin edilmiyor.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Noedica Air 1 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Nordica Air 2 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Nordica Air 3

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir